عایق الاستومری چیست

لطفا برای مشاهده محصولات بر روی لینک محصولات کلیک نمایید.
و برای گرفتن قیمت با شماره  09128001264 , 22854828-021 تماس بگیرید.

فهرست مطالب

کنترل چگالش با عایق الاستومری

عایقی که حایل بخار خوبی داشته باشد در کنترل چگالش بسیار موثر است و باعث کاهش ایجاد خوردگی روی لوله های سرد، داکت ها، چیلرها و زهکشی های سقف می شود. برای اینکه بتوانید دمای سطح را بالاتر از نقطه محیط نگه دارید عایق باید ضخامت کافی را داشته باشد.

عایق الاستومری فراعایق74

  • نگاه داشتن دمای سطح بالاتر از نقطه شبنم
  • جلوگیری از آسیب‌های هزینه‌برداری ناشی از رطوبت به متریال‌های ساختمان
  • جلوگیری از رشد کپک و قارچ
  • کاهش هزینه‌های انرژی برای چیلرهای عملیاتی و تجهیزات برودتی

ممکن است سوال پیش بیاید که عایق الاستومری چگونه می تواند به کنترل چگالش کمکی کند؟ وقتی که دمای لوله ها و تجهیزات پایین تر از دمای محیط باشد، رطوبت موجود در هوا روی سطح عایق یا درون آن و یا روی سطح لوله های سرد دچار چگالش و انجماد خواهند شد. اگر سیستم و تجهیزات شما با عایق الاستومری که دارای ضخامت کافی بوده و دارای حایل بخار خوبی است محافظت نشده باشد، عایق خیس شده و باعث خوردگی خواهد شد؛ در نتیجه عایق شما ناکارآمد و بی اثر خواهد شد. انتخاب عایق مناسبی که ضخامت کافی و حایل بخاری مناسب داشته باشد موثرترین راهکار برای کنترل چگالش روی سطح و یا درون سیستم عایق می باشد. برای اینکه چگالش در سیستم شما اتفاق نیوفتد باید عایقی که انتخاب می کنید ضخامت کافی را داشته باشد. استفاده از حایل بخار برای محدود کردن انتقال رطوبت به سیستم از طریق اتصالات، درزها، هنگرها و ساپورترها می باشد. طراح سیستم با کنترل چگالش در واقع کنترل مشکلات بالقوع زیر را در دست خواهد گرفت:

  • کاهش طول عمر و عملکرد سیستم
  • رشد کپک و بروز مشکلات سلامتی که ناشی از چگالش آب می‌باشد

• خوردگی لوله‌ها، شیرها و اتصالات که به دلیل جمع شدن آب و ماندن در سیستم عایق رخ می‌دهد.

اجرای عایق کاری لوله ها با استفاده از عایق الاستومری

مواد عالی مانند عایق الاستومری که در میان محصولات عایق فومی دسته بندی می شوند، از مواد طبیعی و غیرآلی عملکرد بهتری دارند. این مواد استانداردهای عایق کاری را در محیط بیشتر رعایت می کنند به همین دلیل فروش بیشتری دارند. انواع آن ها فروش بیشتری دارند اما ویژگی های کمی و کیفی آن ها افراد را برای استفاده از این مواد ترغیب می کند. شما برای اجرای عایق های الاستومری دچار مشکل نخواهید شد! ساختار انعطاف پذیری این عایق های فومی برای نصب در هر مکانی بسیار مناسب می باشد؛ به همین خاطر افراد از این عایق ها برای بخش های مختلف محیط ساختمان های صنعتی، تجاری و مسکونی استفاده می کنند. برای نصب و اتصال آن ها در مکان های مورد نظر باید به ساختار و نوع این عایق ها دقت داشته باشید. در سال های گذشته تنوع بسیاری  از خرید عایق های الاستومری در بازار وجود داشت که هر کدام از آن ها روش نصب خاص خودشان  را دارند. قیمت عایق کاری موتورخانه براساس نوع و مدل این مواد فومی تعیین می شود.

مراحل اجرای عایق های الاستومری

عایق کاری لوله های موتورخانه با استفاده از مواد الاستومری با در نظر گرفتن ویژگی های این محصولات و مواد به کار رفته در تولید آن ها انجام خواهد شد. در برخی از مدل های این عایق از چسب استفاده می شود. این عایق های پشت چسبدار به سادگی نصب خواهند شد، تنها باید یک لایه کاغذی موجود روی چسب آن ها را جدا کرده و عایق موردنظر را به سطح بچسبانید و بعد از آن محل اتصال عایق را با نوارهای درزگیر، درزبندی کنید. برای اجرای عایق کاری موتورخانه باید به تمیز بودن سطح کار نیز توجه داشت. در ابتدا سطح موردنظر را از هر گونه گرد و غبار پاکسازی کنید. این عایق ها در سریع ترین زمان ممکن روی سطح انتخابی شما نصب می شوند، به همین خاطر در زمان پروژه ها ساختمانی صرفه جویی کنید. برای نصب این عایق ها باید برخی از نکات را مدنظر داشته باشید.

نکات نصب عایق الاستومری

در فرایند نصب و راه اندازی این عایق ها باید به ضخامت لایه های عایق نیز دقت داشته باشید. برای برش عایق ها اندازه گیری دقیق آن ها بر حسب محیط باید دقت کنید. لایه های عایق در محل نصب نباید فشرده یا کشیده شود. به این ترتیب نصب آن ها با دقت بیشتری انجام خواهد شد. برای نصب عایق الاستومری در محل های پیچیده بهتر است از ابزارهای تخصصی تر استفاده کنید. در این زمینه ها ابزارهایی مانند شابلون بسیار مناسب می باشد و دقت عمل نصب را افزایش می دهد.

عایق الاستومری فراعایق67

نکته بعدی که باید برای عایق کاری لوله های موتورخانه در نظر بگیرید و به آن توجه کنید، درز بین دو سر مواد عایق می باشد که باید با استفاده از نوارهای درزگیر پر شود. در این خصوص باید نوار درزگیر موردنظر را به گونه ای روی سطح بپوشانید که لایه عایق فشرده نشود. با فشرده سازی لایه عایق بر سطح برخی از قابلیت ها و خواص لایه عایق موردنظر از بین خواهد رفت. برای نصب هر کدام از این محصولات به محیط موردنظر دقت داشته باشید. در صورتی که محل نصب در مجاورت تابش نور خورشید باشد حتما از مدل های عایق الاستومری لوله ای آلومنیومی استفاده کنید.

مزایای عایق الاستومری ساده

عایق ساده سبک و انعطاف پذیر بوده و ضریب انتقال حرارت پایینی دارند. استفاده از این عایق ها باعث صرفه جویی در هزینه های انرژی شده و عملیات نصب آن به راحتی صورت می گیرد. این عایق ها مقاومت بالایی در برابر نفوذ رطوبت و بخار، خوردگی، رشد قارچ و کپک، آتش، روغن و مواد شیمیایی داشته و بدون HCFC،  HFC, CFC و گرد و غبار و الیاف می باشد. هیچگونه حساسیت پوستی و تنفسی برای کاربر یا نصاب ایجاد نمی کند. نگهداری و نظافت آسان از دیگر مزایای این دسته عایق های الاستومری به حساب می آید.

عایق الاستومری لوله ای با روکش پروتکت بلک و سیلور

از عایق های الاستومری با روکش پروتکت بلک و سیلور برای عایق کاری لوله ها در لوله کشی تاسیسات و سیستم سرمایشی و گرمایشی در محیط های داخلی که نیاز بیشتریبه مقاومت در برابر رطوبت و ضربات مکانیکی داشته باشند مورد استفاده قرار می گیرند.

عایق لوله ای با روکش آلومینیوم

 این عایق ها برای عایقکاری سیستم های لوله کشی و خطوط لوله انتقال سیالات، گازها و… در فضاهای بیرونی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید هستند استفاده می شود.

عایق لوله ای ساده

عایق لوله ای ساده یک محافظ بسیار مناسبی در برابر کندانس، کپک و قارچ و هدر رفت انرژی در پروژه های صنعتی، مسکونی و تجاری محسوب گردیده است و جهت عایق کاری لوله کشی سرد و گرم و اتصالات آن ها در محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی های عایق الاستومری فویل دار

عایق های فویلدار از چندین لایه فوم الاستومریک، پلی اتلین و آلومنیوم تشکیل شده است. لایه های نام برده باعث شده تا این عایق از کیفیت بالاتری برخوردار باشد و عملکرد بهتری را از خود نشان دهد. برخی از ویژگی های عایق الاستومری را می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مقاومت در برابر حرارت

یکی از ویژگی های برجسته عایق فویلدار مقاومت در برابر حرارت است. لایه های فویل فلزی که مستقیم با هوا در تماس است باعث شده که این عایق قادر به جلوگیری از انتقال گرما از منبع حرارتی به سطح عایق شود. این ویژگی مشابه آن است که این عایق در برابر حفظ دمای استاندارد در برابر دماهای بالا و پایین بسیار مناسب می باشد، همچنین ماده الاستومری مقاومت بسیار بالایی دارد که باعث می شود عایق های فویلدار بتواند در محیط هایی با تغییرات دمایی مختلف و پرخطر استفاده شود.

  1. مقاومت در برابر الکتریسیته

عایق های فویلدار دارای خواص الکتریکی است.فویل های فلزی موجود در این عایق ها مانع از عبور جریان الکتریکی می شود به همین دلیل عایق های الاستومری به عنوان یک عایق الکتریکی عالی محسوب می شود. این ویژگی این عایق مناسب برای محافظت از سیستم های الکتریکی می باشد.

  1. مقاومت مکانیکی بالا

این محصول مقاومت مکانیکی بالایی دارد. به عنوان مثال این عایق قادر است نیروهای فشار بالا را تحمل کند که از اهمیت زیادی در برخی از صنایع مانند صنعت هوا فضا، خودروسازی و ساخت و ساز است. فویل فلزی و لایه الاستومری در قالب یکپارچه در عایق های فویلدار حضور دارند و باعث می شود عایق تحت فشار و تنش قابل توجهی قرار بگیرد بدون اینکه شکست پذیر باشد.

ضخامت فویل ها بین 130 تا 240 میکرون است همچنین نظافت و حفاظت از عایق های الاستومری فویلی بسیار آسان است. قیمت این محصول با توجه به مزایا و کاربردهایی که دارد متغیر است.

عایق الاستومری فویلدار چیست؟

عایق الاستومری فویلدار یک نوع عایقی است که در بسیاری از صنعت ها به عنوان یک حلقه عایق موثر در سیستم های الکتریکی و الکترونیکی استفاده می شود. این نوع عایق ها مزایای فویل الاستومری یعنی یک لایه ضخیم از الاستومر پلاستیکی با پوش فویل فلزی بر روی سطح می باشد که به خوبی از عوامل خارجی محافظت می کند. عایق فویلدار عبارت است از اتصال لایه های فویل فلزی با سطح لاستیکی الاستومری که جداگانه روی سطح قرار گرفته اند و سپس به یکدیگر وصل می شوند. لایه های فویل فلزی از جنس آلومنیوم یا مس یا ترکیبی از این دو تشکیل شده اند و در عملیات تولید به صورت صفحه های تقویت شده فویل تهیه می شوند.

عایق الاستومری فراعایق69

این لایه ها بسیار نازک می باشند و از جنس تمام فلزی یا ترکیب فویل یا ضبط فلزی مانند پلی استر و آلومینیوم ساخته می شوند. این لایه ها باعث ایجاد یک عارضه ای بین سطوح مختلف می شوند و در نتیجه ایجاد عایق حرارتی، الکتریکی و الکترومغناطیسی موثری را فراهم می کند.

مزایای کاربرد عایق الاستومری لوله ای

  • عایق های لوله ای دارای انعطاف بسیار مناسبی می باشند.
  • وزن این عایق ها بسیار سبک و به راحتی قابل حمل هستند.
  • ضریب انتقال حرارتی عایق های لوله ای بسیار پایین می باشد.
  • کاربردهای عایق لوله ای باعث افت هزینه های مازاد در زمینه انرژی می شود.
  • آسانی در مراحل نصب یکی از مزایای آن نسبت به دیگر نمونه های عایق لوله ای محسوب می شود.
  • این عایق ها در برابر نفوذ رطوبت، بخارات، روغن، مواد شیمیایی، خوردگی و رشد کپک و قارچ بسیار مقاوم هستند.
  • کاربرد و نصب عایق لوله ای هیچگونه عوارض فیزیکی و انسانی برای کاربر و نصاب ایجاد نخواهد کرد.

مزایای عایق الاستومری

  • عایق های الاستومری بسیار سبک می باشند و به دلیل اینکه انعطاف پذیری بالایی دارند به آسانی می توان از آن ها برای عایق کاری سیستم های مختلف استفاده کرد.
  • این عایق ها دوام و طول بالایی دارند.
  • مقاومت عایق الاستومری باعث شده که این نوع عایق در مقایسه با پشم شیشه و عایق های سنتی آسیب کمتری ببینند و مقاومت آن ها بالا برود.
  • قیمت عایق های الاستومری در مقایسه با پشم شیشه و پشم سنگ بالاتر است اما به دلیل عدم نیاز به پوشش بسیار مقرون به صرفه می باشد.
  • این عایق فاقد هر نوع مواد مضر و آلرژی زا می باشد، به همین دلیل هنگام استفاده از آن ها نیازی به دستکش، ماسک و یا لوازم ایمنی نمی باشد.
  • قابلیت رنگ پذیری دارند و برای زیبا کردن ظاهر این عایق ها در مکان هایی که در معرض دید می باشند می توان آن ها را رنگ کرد.
  • مقاومت بالایی در برابر رشد قارچ و باکتری دارد.
  • ساختار سلولی این عایق ها بصورت بسته است و فضای بسته بین این سلول ها با گاز نیتروژن پر شده که همین امر باعث شده مقاومت فوم در برابر فشار و جذب رطوبت بالا برود.
  • عایق های الاستومری نیازی به روکش ندارند چرا که ساختار سلول بسته آن باعث شده آب به داخل آن نفوذ نکند.
  • عایق های الاستومری یک عایق دو منظوره می باشند. این عایق ها هم به عنوان عایق حرارتی و هم به عنوان عایق برودتی شناخته شده است.
  • این عایق از قدرت جذب صدای بالایی برخوردار است که باعث می شود عایق صوتی خوبی نیز محسوب شود.

مقایسه عایق EPDM در مقابل NBR/PVC

  1. قطبیت شیمیایی

عایق الاستومری سلول بسته می تواند قطبی یا غیر قطبی باشد. مهم این است که بدانیم عایق انتخابی ما قطبی است یا غیر قطبی؛ زیرا روی عملکرد هر یک از آن ها تاثیر می گذارد. به عنوان مثال عایق های قطبی بیشتر در معرض جذب آب و رطوبت می باشند در حالی که عایق های غیر قطبی مقاومت بیشتری دارند. عایق های epdm  در برابر آب و رطوبت مقاوم هستند در حالی که عایق های NBR/PVC آب را جذب می کنند. این موضوع می تواند باعث شود که عایق NBR/PVC به مرور زمان می تواند خراب شود و کارایی خود را از دست دهد. اگر شما بدنبال عایقی هستید که در برابر آب و رطوبت مقاوم باشد، عایق epdm انتخاب بهتری است ولی اگر بدنبال عایق ارزان تر هستید NBR/PVC می تواند گزینه خوبی باشد اما به یاد داشته باشید که می تواند زودتر نیز خراب شود.

عایق الاستومری فراعایق36

  1. رسانایی حرارت

رسانایی حرارت یک خاصیت فیزیکی است که نشان می دهد یک ماده گرما را چقدر خوب منتقل می کند. مواد با رسانایی حرارتی پایین گرما را به خوبی منتقل نمی کنند بنابراین عایق های خوبی هستند. رسانایی حرارتی با واحد وات بر متر بر کلوین  (W/m/K) اندازه گیری می شود، هر چقدر عدد رسانایی حرارتی کمتر باشد ماده عایق تر است.  ضخامت عایق مورد نیاز برای رسیدن به یک سطح عایق بندی خاص به رسانایی حرارتی عایق بستگی دارد. مواد با رسانایی حرارتی پایین تر به ضخامت عایق کمتری نیاز دارند.

  1. نفوذپذیری بخار آب (WVP)

 عایق های epdm استاندارد مقدار بسیار کمی بخار آّب را از خود عبور می دهند اما نوع خاصی از عایق epdm مقدار اندکی بخار آب  را از خود عبور می دهند. این نوع عایق الاستومری epdm به اندازه عایق سلول بسته سختی به نام شیشه سلولی در برابر نفوذ بخار آب مقاوم می باشند.

  1. دمای کار مداوم

عایق‌های epdm و NBR/PVC هر دو می توانند در دمای بسیار پایین تا -128 درجه سانتی گراد دوام بیاورند؛ با این حال عایق epdm می تواند در دماهای بالاتری تا 125 درجه سانتی گراد کار کنند. در صورتی که عایق NBR/PVC فقط می تواند تا 104 درجه سانتی گراد کار کند. این موضوع هنگام طراحی عایق بندی برای سیستم های لوله کشی VRF/VRV بسیار مهم است. بیشتر تولید کنندگان VRF/VRV نیاز دارند عایق فوم الاستومری سلول بسته برای دمای کار مداوم تا 120 درجه سانتی گراد رتبه بندی شده باشد.

معرفی عایق الاستومری epdm

عایق epdm  یا همان عایق الاستومری یک عایق سلول بسته انعطاف پذیر می باشد که به آن عایق لاستیکی نیز گفته می شود. یک عایق محبوب است که 70 سال از تولید این محصول می گذرد. این عایق به دلیل ساختار سلول بسته و رطوبت گیر داخلی برای عایق بندی مکانیکی زیر محیطی مثل سیستم های گرمایش، تهیه هوا، سیستم های تهویه مطبوع، سیستم های تبرید، لوله های آب سرد، گازهای پزشکی و تجهیزات لوله کشی آب سرد بسیار مناسب است.

مزایای عایق epdm

عایق الاستومری فراعایق69

  • عمر طولانی: عایق epdm به مدت 20 سال یا بیشتر می تواند عمر کنند.
  • مقاومت در برابر آّب و هوا: عایق های epdm در برابر آب، رطوبت، اشعه ماورا بنفش و سایر عوامل محیطی مقاوم می باشند.
  • مقاومت در برابر آتش: این نوع عایق ها در برابر آتش بسیار مقاوم می باشند و می تواند به عنوان یک عایق آتش استفاده شود.
  • انعطاف پذیری: این عایق ها بسیار انعطاف پذیر می باشند و می توانند به راحتی در اطراف سطوح پیچیده قرار بگیرند.
  • وزن سبک: این عایق ها سبک هستند و به راحتی نصب می شوند.

انتخاب ورق کانال با متریال مناسب

باید توجه داشته باشید که اصول کانال کشی و فوم عایق بندی کانل کولر را با عایق های الاستومری رعایت کنید در غیر اینصورت هنگام بروز هر گونه مشکل باید عملیات تخریب و ساخت و ساز مجدد را انجام دهید. وظیفه کانال خنک کننده انتقال هوای سرد از داخل کولر به داخل ساختمان می باشد. اگر مواد صفحه کانال مناسب نباشد به مرور زمان ترک می خورد، در نتیجه هوای گرم وارد مجرای خنک کننده خواهد شد. به دلیل این مشکل ساختمان به خوبی خنک نخواهد شد، در اینصورت باید ساعت های بیشتر کولر را روشن بگذارید تا محیط کمی خنک شود.

عایق بندی صوتی کانال کولر در زمان کانال کشی

یکی از مهم ترین اصول لوله کشی، عایق بندی کانال کولر با عایق الاستومری می باشد. در صورتی که عایق در محل مناسب نصب شیرها، اتصال کانال ها و … انجام نگیرد، محیط را نمی توانند به خوبی خنک کنند. در چنین شرایطی شاید فکر کنید موتور چیلر خراب است و حتی کولر را درست کنید مشکل حل نخواهد شد. متاسفانه بررسی کانال کولر آبی بسیار سخت است چون ساختمان باید تخریب شود بنابراین توصیه می کنم که این کار به صورت منظم و دقیق انجام شود.

مشخصات مهم کانال های فلکسیبل با عایق الاستومری

کانال فلکسیبل با عایق الاستومری با مشخصات مهمی در دسترس مشتریان قرار خواهد گرفت. بعضی از این مشخصه ها بصورت زیر می باشد:

عایق الاستومری فراعایق69

  • سرعت بالای نصب این سازه ها یکی از مهم ترین ویژگی های آن به شمار می رود.
  • برای نصب این سازه ها نیاز به پوششی اضافی در محل وجود ندارد. همین مسئله باعث کاهش هزینه های نصب خواهد شد.
  • با استفاده از این کانال ها ورود هر گونه گرد و غباری در محیط جلوگیری خواهد شد.
  • یکی از مهم ترین مزایای این لوله ها انعطاف پذیری بالای آن ها می باشد. هر کدام از این کانال ها وزن سبکی دارند و در طولانی مدت سالم باقی خواهند ماند.
  • در داخل این کانال های عایق شده هیچ رطوبتی نفوذ نخواهد کرد.
  • ضریب انتقال حرارت به دلیل وجود مواد عایق های الاستومری بسیار پایین می باشد.

مقایسه انواع عایق کانال فلکسیبل

قیمت این کانال با عایق الاستومری نسبت به سایر مدل های کانال های عایق شده بیشتر می باشد. اما با استفاده از این مواد عایق هزینه های استفاده از کانال ها بسیار کاهش می یابد. در گذشته از مواد عایقی مثل پشم شیشه یا پشم سنگ برای ایجاد خاصیت در انواع کانال های پیش عایق استفاده می کردند اما امروزه  عایق های الاستومری جایگزین این موادها شده اند. طی این چند سال اخیر مطالعاتی در مورد خططرات استفاده از پشم شیشه در محیط به اثبات رسیده است؛ به همین خاطر صنعتگران برای استفاده از عایق های الاستومری بسیار ترغیب شده اند. مواد پشم سنگ و پشم شیشه به مرور زمان پوسیده خواهد شد و نیاز به تعمیر و بازسازی دارند، به همین خاطر باعث افزایش هزینه های عایق کاری کانال ها خواهد شد، اما استفاده از کانال های فلکسیبل با عایق های الاستومری این هزینه ها  بسیار کاهش می یابد. نصب این عایق ها نسبت به مواد پشم شیشه بسیار راحت و ساده تر می باشد. در حین اجرای این مواد عایق مشکلاتی مانند سوراخ شدن و پارگی لایه عایق به وجود نخواهد آمد.

عایق بندی کانال کولر آبی با عایق الاستومری

عایق بندی کولر آبی با عایق الاستومری، پشم سنگ و پشم شیشه برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی انجام می شود. امروزه نوع جدیدی از عایق ها به نام عایق الاستومریک طراحی شده که تمام اهداف عایق کاری را برآورده می کند.

عایق بندی کانال کولر آبی

همانطور که قبلا به این موضوع اشاره شده، این عایق یکی از پرکاربردترین عایق های حرارتی و برودتی برای محفظه های تبرید و کانال های تهویه است. این محصول بیشتر برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان ها و مراکز صنعتی استفاده می شود. عایق های الاستومری از ترکیب اتیلن و دی ان، پروپیلن بسته و منعطف ساخته می شود و بهترین جایگزین برای عایق های قدیمی و سنتی است؛ چون دوستدار محیط زیست و در عین حال غیر سمی می باشد به طوری که به این محصول دوست دار محیط زیست گفته می شود.

عایق الاستومری فراعایق69

توانایی فنی عایق های الاستومری بسیار بالا است به همین دلیل در صنایع پتروشیمی و نفت، خودروسازی و… کاربرد فراوانی دارد. یکی از ویژگی های این عایق مقاومت بالای آن در برابر گرما و سرما، رطوبت و گرد و غبار می باشد. جالب است که این عایق تا دمای 700 درجه سانتی گراد و 30- درجه سانتی گراد را می تواند تحمل کند. الاستومر را می توان به 2 شکل خریداری کرد: لوله ای یا رولی. بهترین گزینه برای عایق بندی صوتی کانل های کولری عایق های الاستومری می باشد.

ساخت عایق الاستومری خودرو

موادهای اصلی تولید این عایق ها: لاستیک مصنوعی، کف کننده شیمیایی، لاستیک نیتریل بوتادین، پلی وینیل کلراید، اتیلن پروپیلن DN. همه این موادها در مخلوط کن های بزرگ مخلوط می شوند و در دستگاه های مخصوص به صورت رول یا لوله خواهند شد و سپس این پروفیل ها تا دمای معینی گرم می شوند. پروفیل حاصل تا دمای معینی گرم می شود تا عامل کف کننده در مخلوط از جامد به گاز تبدیل شود. در طی این فرآیندها هزاران حباب ریز تشکیل می شود و وجود این حباب ها در عایق الاستومری جریان گرما را نیز مهار می کند. پس از سرد شدن عایق، محصول به شکل دلخواه بریده می شود و در بسته بندی های استوانه ای لوله ای و ورق به فروش می رسد. یکی از نکات مهم در هنگام نصب عایق های خودرو که باید به آن توجه کرد، قرار دادن قسمت بیرون  زده عایق در مقابل منبع مولد صدا برای دریافت صدای اضافی است همچنین یکی دیگر از عوامل های موثر در حذف صدای اضافی افزایش ضخامت عایق صوتی می باشد که باعث کاهش صدا به عنوان یک عاملی با چگالی بالا می باشد.

عایق الاستومری در  خودروسازی

عایق الاستومری را که می توان از آن به عنوان یک نمونه کاربردی برای خودرو استفاده کرد، یکی از کاربردی ترین انواع عایق های الاستومری  حرارتی و برودتی است که در زمینه های مختلف کاربرد دارد. همانطور که اطلاع دارید عایق ها بیشتر برای جلوگیری از اتلاف انرژی در صنعت های مختلف مانند ساختمان سازی و خودروسازی بیشترین کاربرد را دارند. عایق های الاستومری خودرو کمی روی سقف یا درها و بدنه خودروها قرار می گیرد همچنین صداهای مزاحم محیط را کاهش می دهد و کیفیت صدای سیستم صوتی خودرو را بهبود می دهد.

راه های زیادی وجود دارد که رانندگی با ماشین را برای شما سرگرم کننده تر می کند مانند فکر کردن به سیستم استریوی مناسب یا تزئین فضای داخلی و…. ، اما گاهی اوقات به دلیل سر و صدای زیاد مانند جاده شلوغ یا صدای باد و موترو ممکن است که حواستان نباشد و نتوانید به راحتی با کسی که کنار شما نشسته صحبت کنید در چنین شرایطی بهترین راه حل این مشکل استفاده از عایق صوتی الاستومری برای خودروها خواهد بود.

منظور از عایق خودرو چیست؟

این عایق محصولی است که از ورود و خروج صدا به داخل خودرو جلوگیری خواهد کرد و کمیت و کیفیت آن به مدل های خودرو بستگی دارد. علاوه بر عایق صدا می توان از عایق هایی برای محافظت از محیط خودرو در برابر گرما و سرما استفاده کرد. بسیاری از افراد زمان های زیادی را در خودرو سپری می کنند، بنابراین خرید عایق الاستومری برای خود یک امری بسیار مهم و ضروری می باشد. با توجه به تکنولوژی و امکانات پیشرفته در تولید این عایق های صوتی، این محصول جایگزین عایق های قدیمی مثل پشم، شیشه، پشم سنگ و… شده است.

آیا عایق الاستومری برای استفاده در لوله‌های گرمایشی و سرمایشی مناسب است؟

بله، عایق الاستومری یکی از بهترین گزینه‌های عایق‌های حرارتی برای استفاده در لوله‌های گرمایشی و سرمایشی است. این عایق قابلیت پوشش دادن بر روی لوله‌های مختلفی از جمله لوله‌های فلزی، پلاستیکی و PVC را دارد و می‌تواند به‌راحتی به شکل رول و یا شیت برش‌خورده نصب شود. این عایق از جمله خواصی که برای استفاده در لوله‌های گرمایشی و سرمایشی مناسب است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عایق الاستومری فراعایق93

  • انعطاف‌پذیری بالا: عایق های الاستومری با انعطاف‌پذیری بالا، می‌تواند تغییر شکل لوله‌ها را پذیرفته و جلوی ترکیدگی‌ها و نفوذ حرارت را بگیرد.
  • مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی: این عایق مقاوم در برابر رطوبت، آفتاب، باران و سایر شرایط محیطی است و می‌تواند با تغییرات دمایی و رطوبتی مختلف که در لوله‌های گرمایشی و سرمایشی رخ می‌دهد، سازگاری داشته باشد.
  • خاصیت عایق حرارتی: این عایق با داشتن خاصیت عایق حرارتی بالا، می‌تواند جلوی انتقال حرارت بین داخل و خارج لوله‌ها را گرفته و از افت دمایی در لوله‌ها جلوگیری کند.
  • نصب آسان: این عایق با ساختار خود، برای نصب آسان و سریع طراحی شده است و می‌تواند به‌راحتی بر روی لوله‌های گرمایشی و سرمایشی نصب شود.
  • مقاومت در برابر آتش: عایق الاستومری دارای مقاومت در برابر آتش بوده و می‌تواند از شیوع حریق در لوله‌های گرمایشی و سرمایشی جلوگیری کند.

بنابراین، عایق های الاستومری یکی از بهترین گزینه‌های عایقی برای استفاده در لوله‌های گرمایشی و سرمایشی است و به دلیل خواصی که دارد، می‌تواند به‌راحتی نیازهای حرارتی و سرمایشی ساختمان‌های مختلف را برآورده کند.

مقايسه عایق الاستومری با ديگر عايق ها

عایق‌ها برای جلوگیری از انتقال حرارت، صدا و برق، در انواع مختلف ساخته می‌شوند. از جمله عایق‌های موجود، عایق الاستومری (Elastomeric Insulation) یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین عایق‌ها در مکان‌هایی که نیاز به عایق با ساختار انعطاف‌پذیر و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی است، می‌باشد.

مقایسه عایق با دیگر عایق‌ها به شرح زیر است:

عایق الاستومری فراعایق61

  1. این عایق نسبت به عایق‌های معمولی، انعطاف‌پذیری بیشتری دارد، به‌طوری‌که قابلیت پذیرش تغییر شکل و انعطاف با تغییر دما و حرکت‌های ساختاری را دارد.
  2. عایق مقاوم‌تر در برابر شرایط آب و هوایی و تاثیرات محیطی است و در برابر اشعه UV و رطوبت طول عمر بیشتری دارد.
  3. عایق از نظر مقاومت به حرارت و سرما، با دیگر عایق‌ها مانند فیبرگلاس، پلی‌یورتان و پلی‌ستایرن رقابت پذیر است و می‌تواند در برابر دماهای بالا و پایین مانند دمای زیر صفر تا ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد مقاومت نشان دهد.
  4. این عایق دارای خاصیت عایق الکتریکی خوبی است و می‌تواند در برابر جریان‌های الکتریکی و الکترواستاتیک مقاومت نشان دهد.
  5. این عایق به دلیل نحوه ساختار خود، برای نصب آسان و سریع طراحی شده است و می‌تواند به‌راحتی بر روی قطعات گرمایشی، تهویه مطبوع و لوله‌های آب و فاضلاب نصب شود.

در کل، عایق های الاستومری به دلیل خواص متعددی که دارد از جمله انعطاف‌پذیری، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی، مقاومت در برابر دماهای بالا و پایین، خاصیت عایق الکتریکی خوب و نصب آسان، در بسیاری از موارد بهترین گزینه است.

آیا عایق کانال هوا برای کاهش هزینه‌های انرژی مفید است؟

بله، استفاده از عایق الاستومری کانال هوا می‌تواند به کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی کمک کند. در واقع، کانال‌های هوا برای انتقال هوا از یک سیستم تهویه مطبوع به ساختمان استفاده می‌شوند و هرگونه انتقال حرارت از داخل یا خارج این کانال‌ها می‌تواند موجب افزایش هزینه‌های انرژی مصرفی شود. با استفاده از عایق کانال هوا، انتقال حرارت از داخل یا خارج کانال‌ها به حداقل می‌رسد و به کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی کمک می‌کند. به علاوه، با توجه به این که انرژی برای تهویه مطبوع در ساختمان‌ها دارای بیشترین حجم مصرف انرژی است، هرگونه کاهش در این مصرف انرژی می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی داشته باشد.

عایق الاستومری فراعایق96

بنابراین، استفاده از عایق کانال هوا به عنوان یک راهکار کم هزینه و موثر برای کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی در ساختمان‌ها به شمار می‌رود. همچنین، برای افزایش تأثیر این عایق، می‌توان از سایر راهکارهای بهینه‌سازی انرژی مانند استفاده از تجهیزات با کارایی بالاتر و کنترل دمای مناسب در ساختمان استفاده کرد.

آیا عایق الاستومری کانال هوا برای کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی مناسب است؟

بله، استفاده از عایق الاستومری کانال هوا برای کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی مناسب است. در واقع، کانال‌های هوا برای انتقال هوا از یک سیستم تهویه مطبوع به ساختمان استفاده می‌شوند و هرگونه انتقال حرارت از داخل یا خارج این کانال‌ها می‌تواند موجب افزایش هزینه‌های انرژی مصرفی شود. با استفاده از عایق کانال هوا، انتقال حرارت از داخل یا خارج کانال‌ها به حداقل می‌رسد و به کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی کمک می‌کند. به علاوه، با توجه به این که انرژی برای تهویه مطبوع در ساختمان‌ها دارای بیشترین حجم مصرف انرژی است، هرگونه کاهش در این مصرف انرژی می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی داشته باشد. بنابراین، استفاده از عایق کانال هوا به عنوان یک راهکار کم هزینه و موثر برای کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی در ساختمان‌ها به شمار می‌رود. همچنین، برای افزایش تأثیر این عایق، می‌توان از سایر راهکارهای بهینه‌سازی انرژی مانند استفاده از تجهیزات با کارایی بالاتر و کنترل دمای مناسب در ساختمان استفاده کرد.

عایق الاستومری کانال هوا

عایق الاستومری کانال هوا یک نوع عایق حرارتی است که برای عایق‌بندی کانال‌های هوا و تهویه مطبوع استفاده می‌شود. این عایق با استفاده از ترکیبی از الاستومر، پلیمر و مواد پرکننده تولید می‌شود و دارای خواص حرارتی و مکانیکی بالایی است.

مزایای استفاده از عایق الاستومری کانال هوا عبارتند از:

عایق الاستومری فرعایق34

1- مقاومت بالای حرارتی: این عایق به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت ورودی و خروجی، می‌تواند به کاهش انتقال حرارتی کانال‌های هوا کمک کند و انرژی برق مصرفی را کاهش دهد.

2- مقاومت بالای رطوبت: عایق الاستومری کانال هوا دارای مقاومت بالا در برابر رطوبت و آب است و باعث می‌شود که کانال‌های هوا در شرایط مرطوب نیز به درستی عمل کنند.

3- ایجاد حفره‌های بادگیر: با استفاده از عایق کانال هوا، حفره‌های بادگیر در داخل کانال‌ها ایجاد می‌شود که باعث کاهش انتقال حرارتی و افزایش راندمان کانال‌های هوا می‌شود.

4- نصب آسان: عایق کانال هوا بسیار خوب به سطوح کانال‌ها چسبیده و نصب آن بسیار ساده است.

5- مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکست: عایق کانال هوا دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی و شکست است و به همین دلیل برای مدت زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

6- سبک و حرکت آسان: عایق کانال هوا بسیار سبک است و حرکت آسانی را برای تعویض کانال‌ها فراهم می‌کند.

7- مقاومت بالا در برابر اشعه UV: این عایق دارای مقاومت بالا در برابر اشعه UV است و در برابر پوسیدگی و شکست دیررس است.

در کل، عایق کانال هوا یک عایق حرارتی بسیار عالی برای کانال‌های هوا و تهویه مطبوع است که باعث کاهش انتقال حرارتی و افزایش راندمان کانال‌ها می‌شود.

عایق الاستومری کف در مقایسه با سایر انواع عایق چگونه است؟

 عایق الاستومری کف نسبت به سایر انواع عایق مزایای متعددی دارد که عبارتند از:

  • انعطاف پذیری: عایق کف بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی می تواند با اشکال و سطوح نامنظم سازگار شود. این امر آن را برای استفاده در کفپوش و سایر مناطقی که مواد عایق سفت و سخت ممکن است مناسب نباشند، ایده آل می کند.
  • مقاومت در برابر رطوبت: عایق کف الاستومری در برابر رطوبت و بخار آب مقاوم است که می تواند به جلوگیری از رشد کپک و کپک کمک کند. این باعث می شود که آن را برای استفاده در محیط های مرطوب یا مناطقی که مستعد آسیب آب هستند، انتخاب خوبی کنید.
  • عملکرد حرارتی: عایق کف الاستومری دارای خواص عایق حرارتی عالی است که می تواند به کاهش اتلاف حرارت و صرفه جویی در هزینه های انرژی کمک کند. همچنین دارای R-value بالایی است که معیاری برای مقاومت حرارتی آن است.
  • عملکرد آکوستیک: عایق الاستومری کف همچنین می تواند عایق صوتی عالی ارائه دهد و به کاهش انتقال سر و صدا بین طبقات و اتاق ها کمک کند.
  • دوام: عایق کف از دوام بالایی برخوردار است و در برابر سایش و پارگی مقاوم است و آن را به انتخاب مناسبی برای مناطق پرتردد تبدیل می کند.

در مقایسه با سایر انواع عایق، مانند عایق فایبر گلاس و فوم سخت، عایق کف اغلب نصب آسان‌تری دارد و می‌تواند مقرون به صرفه‌تر باشد. همچنین احتمال کمتری دارد که در طول زمان فشرده شود و خواص عایق خود را برای مدت طولانی‌تری حفظ کند. با این حال، عایق الاستومری کف ممکن است برای همه کاربردها مناسب نباشد و در انتخاب یک ماده عایق، عواملی مانند مقاومت در برابر آتش، نفوذپذیری بخار و تاثیرات محیطی در نظر گرفته شود.

عایق الاستومری کف

عایق الاستومری کف، در واقع یک نوع عایق پایه پلیمری است که از استومرهای مختلفی تولید می‌شود. این عایق معمولاً شامل یک ماتریس پلیمری با خواص عایقی بالا و مواد پرکننده است که می‌تواند به سطوح مختلف مانند سقف، دیوار و کف ها متصل شود. از دیگر ویژگی‌های عایق کف می‌توان به مقاومت آن در برابر شیمیایی‌ها، روغن‌ها، گریس و حلال‌ها اشاره کرد. این عایق همچنین می‌تواند در دماهای بسیار پایین تا بالای 150 درجه سانتی‌گراد کاربرد داشته باشد.

عایق الاستومری فراعایق69

عایق الاستومری کف در پوشش سطوح کف ساختمان‌ها، کارخانجات، انبارها، خودروها و هواپیماها و حتی در زیر زیرسازی‌های ورزشی نیز استفاده می‌شود. با توجه به اینکه این عایق بسیار انعطاف‌پذیر است، می‌تواند به راحتی به شکل‌های مختلفی پذیرفته شود و به سطوح ناهموار و منحنی نیز متصل شود. در کل، عایق کف به عنوان یک عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی کاربردهای متعددی دارد و به دلیل ویژگی‌های عملی، مقاومت و انعطاف‌پذیری‌اش، برای محیط‌های صنعتی و ساختمانی مناسب است.

مزایای عایق الاستومری لوله ای

عایق لوله‌ای یک نوع عایق است که برای حفاظت از لوله‌ها در برابر از دست رفتن حرارت، ترشحات و خطرات احتمالی استفاده می‌شود. این نوع عایق از یک ماده فوم بسته‌سلولی و انعطاف‌پذیر تشکیل شده است که به‌راحتی به اندازه موردنیاز به اطراف لوله‌های مختلف مناسب می‌شود. در ادامه، به برخی از مزایای کاربرد عایق الاستومری لوله‌ای اشاره خواهیم کرد:

عایق الاستومری فراعایق 11

  • بهینه‌سازی مصرف انرژی: عایق لوله‌ای می‌تواند با کاهش از دست دادن حرارت از لوله‌ها، به بهبود بهره‌وری انرژی ساختمان کمک کند. با کاهش میزان از دست دادن حرارت از طریق لوله‌ها، ساختمان می‌تواند هزینه‌های گرمایش و سرمایش خود را کاهش داده و به محیط زیست پایدارتر و دوست‌دار مردم کمک کند.
  • کنترل ترشحات: عایق لوله‌ای می‌تواند با جلوگیری از تشکیل ترشحات بر روی لوله‌ها، به حفاظت از لوله‌ها و افزایش عمر مفید آنها کمک کند. ترشحات می‌تواند منجر به خوردگی، رشد قارچ و سایر مشکلاتی شود که می‌تواند لوله‌ها را تخریب کرده و عمر مفید آنها را کاهش دهد. با جلوگیری از تشکیل ترشحات، عایق  لوله‌ای می‌تواند به حفاظت از لوله‌ها کمک کند.
  • کاهش سطوح صدا: عایق لوله‌ای می‌تواند به کاهش میزان صدایی که از لوله‌ها برای اطراف ایجاد می‌شود، کمک کند. لوله‌هایی که به درستی عایق‌گذاری نشده‌اند، می‌توانند باعث ایجاد صدا از جریان آب شوند که می‌تواند در برخی ساختمان‌ها مانند بیمارستان‌ها و مدارس، مشکل مهمی باشد. عایق لوله‌ای می‌تواند به کاهش این سطوح صدا کمک کند و به ایجاد محیطی راحت‌تر برای ساکنان کمک کند.
  • نصب آسان: عایق لوله‌ای به‌صورتی طراحی شده است که نصب آن به‌راحتی امکان‌پذیر است. این عایق می‌تواند به‌راحتی به‌اندازه‌ای که موردنیاز است برش داده شود و با استفاده از چسب‌های دوطرفه یا اتصالات مکانیکی، به محل نصب پیوسته شود. این مورد می‌تواند یک گزینه مناسب و هزینه‌ای برای صاحبان ساختمان‌ها و پیمانکاران باشد.
  • مقاومت و طول عمر بالا: عایق لوله‌ای از یک ماده فومی انعطاف‌پذیر و مقاوم تشکیل شده است که می‌تواند در برابر انواع عوامل محیطی مانند حرارت، رطوبت و سایر عوامل مقاومت کند. همچنین، این عایق مقاوم در برابر خوردگی ناشی از تابش UV و مواد شیمیایی است که می‌تواند به افزایش عمر مفید آن و کاهش هزینه‌های نگهداری و تعویض کمک کند.
  • ایمنی در برابر آتش‌سوزی: عایق لوله‌ای معمولاً با استفاده از مواد مقاوم در برابر آتش‌سوزی تیمار می‌شود که می‌تواند در جلوگیری از گسترش شعله‌ها در صورت وقوع آتش‌سوزی کمک کند. این مورد می‌تواند به حفاظت از ساختمان و ساکنان آن کمک کند و ممکن است برای کد و مقررات ساختمان‌سازی محلی الزامی باشد.
  • چند منظوره بودن: عایق لوله‌ای می‌تواند برای بسیاری از کاربردهای مختلف، از جمله لوله‌های آب گرم و سرد، خطوط یخچالی و تهویه‌مطبوع، استفاده شود. این عایق با ضخامت‌ها و اندازه‌های مختلف در دسترس است و می‌تواند به‌راحتی به‌صورتی سفارشی شده و به نیازهای خاص پروژه پاسخ داده شود.

عایق الاستومری لوله ای

عایق لوله الاستومری نوعی عایق است که برای محافظت از لوله ها از اتلاف حرارت، تراکم و آسیب احتمالی استفاده می شود. این از یک ماده فوم سلول بسته انعطاف پذیر ساخته شده است که به خوبی در اطراف لوله های با اندازه ها و اشکال مختلف قرار می گیرد. در اینجا برخی از ویژگی ها و مزایای کلیدی عایق لوله الاستومری آورده شده است.

عایق الاستومری فرعایق36

  • بهره وری انرژی

 عایق لوله می تواند به کاهش اتلاف حرارت از لوله ها کمک کند که می تواند کارایی انرژی ساختمان ها را بهبود بخشد. با به حداقل رساندن مقدار گرمای از دست رفته از طریق لوله ها، ساختمان ها می توانند هزینه های گرمایش و سرمایش خود را کاهش دهند و به محیطی پایدارتر و سازگار با محیط زیست کمک کنند.

  • کنترل تراکم

عایق لوله می تواند به جلوگیری از ایجاد میعان روی لوله ها کمک کند. تراکم می تواند منجر به خوردگی، رشد قالب و سایر مشکلاتی شود که می تواند به لوله ها آسیب برساند و طول عمر آنها را کاهش دهد. با جلوگیری از تشکیل تراکم، عایق الاستومری لوله می تواند به محافظت از لوله ها و افزایش عمر مفید آنها کمک کند.

  • کاهش صدا

 عایق لوله همچنین می تواند به کاهش سطح سر و صدای لوله ها کمک کند. لوله هایی که به درستی عایق بندی نشده اند می توانند از جریان آب سر و صدا ایجاد کنند و این می تواند در ساختمان هایی مانند بیمارستان ها یا مدارس مشکل مهمی باشد. عایق لوله الاستومری می تواند به کاهش این سطوح نویز کمک کند و محیط راحت تری را برای سرنشینان ایجاد کند.

  • نصب آسان

 عایق لوله الاستومری به گونه ای طراحی شده است که نصب آن آسان باشد. می توان آن را به راحتی برش داد تا در اطراف لوله های با اندازه ها و اشکال مختلف قرار بگیرد و با استفاده از نوارهای چسب یا بست های مکانیکی در جای خود محکم شود. این امر آن را به گزینه ای مناسب و مقرون به صرفه برای صاحبان ساختمان و پیمانکاران تبدیل می کند.

  • بادوام و بادوام

عایق لوله الاستومری از یک ماده فوم بادوام و انعطاف پذیر ساخته شده است که می تواند در برابر حرارت، رطوبت و سایر عوامل محیطی مقاومت کند. همچنین در برابر آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش و مواد شیمیایی مقاوم است که می تواند به افزایش عمر مفید آن و کاهش هزینه های نگهداری و تعویض کمک کند.

  • ایمنی در برابر آتش

عایق لوله های الاستومری اغلب با مواد ضد حریق درمان می شود که می تواند به جلوگیری از گسترش شعله در صورت آتش سوزی کمک کند. این می تواند به محافظت از ساختمان و ساکنان آن کمک کند و همچنین ممکن است توسط قوانین و مقررات محلی ساختمان مورد نیاز باشد.

  • تطبیق پذیری

عایق لوله الاستومری را می توان برای طیف گسترده ای از کاربردها، از جمله لوله های آب سرد و گرم، خطوط تبرید و کانال های HVAC استفاده کرد. این در ضخامت ها و اندازه های مختلف موجود است و به راحتی می توان آن را متناسب با نیازهای پروژه خاص سفارشی کرد.

عایق‌ حرارتی پتویی چه نوع عایقی می باشد؟

این عایق ها از پشم سنگ، پشم شیشه، پشم سرباره، پشم چوب، پنبه، پشم حیوانات ساخته شده است که در ضخامت های متفاوتی تا مقاومت 100 میلی متر تهیه و به عرض های گوناگون برید می شود، گاهی دارای پوششی از ورقه آلومنیوم یا کاغذ صنعتی هستند.

عایق‌ های حرارتی قطعه‌ای

عایق های قطعه ای مانند عایق های پتویی می باشند که با طولی در حدود1و20 متر که ضخامتشان تا 180 میلی متر می رسد. برخی از آن ها دارای پوششی کاغذی می باشند که در لبه ها به صورت باریکه ای روی قطعات را پوشانده؛ در همین جهت نصب آن ها را آسان تر می کند.

عایق‌های حرارتی موج دار

عایق های موج دار از جنس کاغذ چندین لایه موج دار می باشند که با پاشیدن چسب  روی این عایق ها لایه های آن ها به همدیگر جسبیده می شود که به افزایش استحکام این عایق ها کمک می کند، در حالی که در انواع دیگر با یک ورقه پوشانده می شوند.

عوامل های مختلف که باعث خرابی عایق الاستومری بدون روکش می شود.

  • نور خورشید
  • رطوبت
  • باد
  • آلودگی های صنعتی
  • انبساط و انقباض

عایق الاستومری با روکش آلومینیوم چیست؟

عایق الاستومری با روکش آلومینیوم نوعی عایق است که از لاستیک یا پلاستیک ساخته شده و با آلومینیوم روکش شده است. این نوع عایق اغلب در ساختمان‌های تجاری و صنعتی استفاده می‌شود، زیرا بادوام بوده و دارای R-value بالایی است، به این معنی که در عایق کاری در برابر گرما و سرما مؤثر است.

عایق الاستومری فراعایق14

اگر به دنبال یک ماده عایق همه کاره و بادوام هستید، عایق الاستومری می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. این نوع عایق از لاستیک مصنوعی یا پلیمر ساخته شده است و به دلیل انعطاف پذیری و مقاومت در برابر عوامل جوی و مواد شیمیایی شناخته شده است. علاوه بر این، الاستومری را می توان در کاربردهای مختلفی استفاده کرد، که آن را به یک انتخاب همه کاره برای نیازهای عایق شما تبدیل می کند.

کاربرد عایق الاستومری

  • صنایع نفت و گاز
  • صنایع شیمیایی (شامل صنعت نساجی، کاغذسازی و …)
  • صنایع نیروگاهی
  • اتصالات صنعتی
  • مبدل‌های حرارتی
  • مخازن ذخیره مواد شیمیایی
  • تجهیزات با اشکال پیچیده
  • بویلرها و راکتورها
  • خطوط انتقال مواد شیمیایی و لوله‌های بخار
  • خطوط پالایش شیمیایی و پتروشیمی
  • ماشین‌های رنگرزی

مزایا عایق الاستومری

  • عایق الاستومری بسیار سبک می باشد و به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند به راحتی می توان از آن ها برای عایق کاری سیستم های مختلف استفاده نمود.

عایق الاستومری فراعایق 01

  • عایق های الاستومری دوام و طول عمر بالایی دارند.
  • این نوع عایق مقاومت بالایی دارند و باعث شده که این نوع عایق در مقایسه با پشم شیشه و عایق های سنتی آسیب کمتری ببینند و مقاومت بالاتری داشته باشند.
  • قیمت این نوع عایق ها در مقایسه با پشم شیشه و پشم سنگ بالاتر می باشد اما به این دلیل که نیازی به پوشش ندارند به صرفه می باشد.
  • این عایق هیچ مواد مضر و آلرژی زایی ندارند ودر هنگام استفاده از آن ها نیازی به دستکش، ماسک و یا لوازم ایمنی نمی باشد.
  • قابلیت رنگ پذیری را دارند و برای زیبا کردن ظاهر این عایق ها در مکان هایی که در معرض دید می باشند، می توان آن ها را رنگ نمود.
  • این عایق ها مقاومت بالایی در برابر رشد قارچ و باکتری دارند.
  • ساختار سلولی این عایق بصورت بسته می باشد و فضای بسته بین این سلول ها با گاز نیتروژن پر می شود که همین امر باعث شده مقاومت فوم در برابر فشار و جذب رطوبت بالا برود.
  • عایق الاستومری نیازی به روکش ندارند چون ساختار سلول بسته آن باعث می شود آب به داخل نفوذ نکند.
  • استفاده از عایق های الاستومری باعث کاهش مراحل عایق کاری می شود و نصب بسیار آسان آن ها باعث صرفه جویی در هزینه و زمان خواهد شد.
  • برخلاف دیگر عایق ها، عایق الاستومری عایقی دو منظوره می باشد. این عایق هم به عنوان عایق حرارتی و هم به عنوان عایق برودتی شناخته شده است.
  • عایق ها از قدرت جذب صدای بالایی برخوردار می باشند که باعث شده عایق صوتی خوبی محسوب شوند.

انواع عایق الاستومری

عایق ها انواع مختلفی دارند که به صورت موارد زیر می باشند:

عایق الاستومری فراعایق22

  • عایق پروتکت بلک
  • عایق پشت چسب دار
  • عایق رولی یا ورقه ای
  • عایق رولی ساده
  • عایق رولی روکش دار و بدون روکش
  • عایق رولی شانه تخم مرغی
  1. عایق الاستومري پروتکت بلک

این عایق ها که با پروتکت بلک روکش شده نوعی عایق حرارتی می باشند که ساختاری غیر متخلخل دارد. این عایق دارای مقاومت بالایی در برابر بخار آب، رطوبت و آلودگی می باشند و برای ایزوله سازی مکان هایی که سطح رطوبت و آلودگی در آن ها بالا می باشد مناسب است.

2.عایق الاستومري پشت چسب دار

نصب این عایق ها علاوه بر ایجاد آلرژی های تنفسی و پوستی، پروسه ای زمان بر در صنعت ساخت و ساز می باشد. برای این منظور و برای سهولت کار و بالا بردن سرعت انجام پروژه های ساختمانی امروزه از عایق الاستومری پشت چسب دار استفاده می کنند. استفاده از این عایق ها باعث صرفه جویی در وقت می شود و هزینه های عایق کاری را کاهش می دهد.

3.عایق الاستومري رولی یا ورقه ای

این عایق ها در ضخامت و اندازه های مختلف و با توجه به مکان مورد نظر و شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. این عایق با قابلیت نصب آسانی که دارد در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. عایق الاستومری جایگزین مناسبی برای پشم شیشه می باشد و با ساختار سلول بسته ای که دارند مانع هدر رفتن انرژی و حرارت در ساختمان می شوند و همچنین طول عمر تاسیسات ساختمانی را بالا می برند. این نوع عایق انواع مختلفی دارند:

3.1عایق الاستومری رولی ساده

این عایق ها وزن بسیار سبکی دارند و مقاومت آن در برابر رشد قارچ ها و باکتری ها، مود شیمیایی، گرد و غبار و رطوبت بسیار بالا می باشد. نصب و نگهداری آن بسیار آسان می باشد و برای عایق کاری سیستم های تهویه در فضا بسته انجام می شود. برای نصب این عایق ها به یک نوع چسب مخصوص نیاز دارید.

3.2عایق الاستومری رولی روکش دار و بدون روکش

به دلیل شرایط متغیر آب و هوایی برای عایق کاری ساختمان و تاسیسات ساختمانی باید از عایق هایی استفاده شود که مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی و اشعه داشته باشند. از این عایق ها می توان در محیط های داخلی ساختمان استفاده کرد اما برای فضای خارجی ساختمان باید از عایق رولی روکش دار استفاده کرد.

3.3عایق الاستومری رولی شانه تخم مرغی

از این عایق به عنوان عایق صوتی مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل دارا بودن ساختار سلولی و سطح متخلخل سر و صدا را به میزان  قابل توجهی کاهش می دهد و نقش بسیار مهمی در کاهش آلودگی دارد، همچنین مقاومت آن در برابر جذب آب، حرارت، مواد شیمیایی و آسیب دیدگی بسیار بالا می باشد.

آشنایی با عایق الاستومری

عایق های الاستومری یکی از بهترین انواع های عایق حرارتی و برودتی که از مواد سلول بسته و انعطاف پذیر ساخته شده است. عایق الاستومری می توان مناسب ترین گزینه برای انتخاب و جایگزین عایق های سنتی باشد، این عایق ها دوست دار محیط زیست می باشند.

عایق الاستومری فراعایق6

عایق الاستومری از مواد غیر سمی تشکیل شده است و هیچگونه آسیبی را برای انسان و محیط زیست ندارند. این عایق ها در صنایع پتروشیمی و نفتی، صنایع خودرو سازی و… کاربرد دارند. این عایق ها مقاومت بالایی در برابر برودت، حرارت، گرد و غبار و رطوبت دارند.

چرا از عایق الاستومری استفاده می کنیم؟

یکی از اساسی ترین دلیل ها که باید از این عایق استفاده کرد این است که عایق الاستومری از اتلاف انرژی جلوگیری می کند، همچنین دارای ضخامت های متفاوتی هستند ولی ضخامت معمولی آن ها 3 سانتی متر می باشد. این عایق از فوم پلی یروتان ساخته شده و چون فوم پلی یورتان از سلول های بسته تشکیل شده، در برابر حرارت و صدا عایق خوبی و مناسبی می باشد؛ به دلیل همین ویژگی ها می باشد که در صنعت های مختلف ساختمان سازی کاربرد دارد. در ادامه به مهم ترین دلیل استفاده از عایق می پردازیم:

  • مقاومت در برابر نفوذ بخار آب

این عایق ها مقاومت بالایی در برابر نفوذ بخار آب دارند. این مزیت در زمانی قابل توجه می باشد که عایق در محیط پایین تر از دمای محیط مورد استفاده قرار بگیرد. در این حالت بخار آب برای رسیدن به تعادلش سعی دارد که به عایق نفوذ پیدا کند، چون هدایت گرمایی آب حدود 16 برابر بیشتر از عایق می باشد و نفوذ آب می تواند باعث کاهش کارایی عایق شود. علاوه بر آن اگر آب به داخل عایق برود باعث خوردگی لوله ها در زیر عایق خواهد شد که باعث آسیب به لوله ها در درازمدت می شود.

  • رسانایی گرمایی

جریان گرما در شرایط استاتیک، از سطح مواد همگن عبور می کند و رسانای گرمایی نشان دهنده قابلیت انتقال گرما به مصالح می باشد.

 

عایق الاستومری؛ نوع رولی پشت چسبدار

عایق الاستومری رولی پشت چسبدار بسیار سبک و انعطاف پذیر است. به همین علت هم استفاده از آن باعث صرفه جویی در انرژی و همچنین زمان می گردد. این عایق در برابر کپک و قارچ، آتش سوزی، بخار و رطوبت، خوردگی، موارد شیمیایی و روغن بسیار مقاوم است. می توان به کمک عایق های رولی پشت چسبدار نخدار سرعت انجام انواع پروژه های صنعتی و ساختمانی را بالا برد.

عایق الاستومری فراعایق44

سریع ترین روش جهت اجرای عایق های الاستومری رولی، استفاده از عایق پشت چسبدار می باشد. حتی افراد مبتدی نیز می توانند با خرید این محصول به راحتی محیط مد نظرشان را عایق نمایند.  یک طرف این عایق ها به چسب آغشته شده . جهت عایق کردن فضا ابتدا برچسب درج شده در پشت این عایق را جدا کرده و در مرحله آخر عایق الاستومر را بر روی کانال کولر و یا نقاط دیگر مد نظر می چسبانند. امروزه عایق الاستومر از جدیدترین محصولاتی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت عایق های الاستومری دیوار نیز با توجه به ضخامت و برند شرکتی آن تعیین خواهد شد. بی شک کیفیت مواد اولیه هر محصول، در قیمت آن تاثیر فراوانی خواهد گذاشت. اغلب برای عایق کردن دیوارها از عایق های الاستومری ترکیه ای پافلکس به ضخامت 9 میلی متر استفاده می شود. این مقدار جهت جلوگیری از هدر رفتن انرژی ویوارهای منازل گزینه خوبی است.

جایگاه استفاده عایق الاستومری

عایق الاستومری در امور و همچنین مکان های مختلفی استفاده می شود. از پرکاربردترین موارد استفاده این عایق، صنعت ساختمان سازی است. در این صنعت غالبا جهت عایق کاری تاسیسات از این محصول استفاده می کنند. عایق کانال های کولر و همچنین لوله های آب گرم و سرد به وسیله این عایق ها انجام می شود. همچنین در صنعت خودروسازی و عایق اتصالات و مخازن نیز از این عایق بهره می برند. از دیگر کاربردهای عایق های الاستومری می توان به عایقکاری صدا در استودیوهای ضبط صدا، سالن های تئاتر و همایش و همچنین سالن های موسیقی از عایق های الاستومری شانه تخم مرغی استفاده می کنند.

عایق الاستومری فراعایق2

در صورتی که کمی مطالعه پیرامون این نوع از عایق ها داشته باشید قطعا این گفته ما را تایید خواهید کرد که این محصول که در ابعاد و انواع مختلفی تولید شده، بی شک از جمله پرکاربردترین و بهترین محصولات جهت عایقکاری در امور مختلف می باشد. همچنین باید عنوان کنیم نصب این کالا بسیار آسان بوده و دارای بیشترین بازدهی برای افراد می باشد؛ به همین دلیل عایق های الاستومریک بسیار مورد علاقه کارفرمایان می باشند.

عایق الاستومری روکا فکلس ROLA FLE: محصول کشور ترکیه و وارداتی می باشد

این عایق نیز یکی دیگر از عایق های وارداتی از کشور ترکیه می باشد، همانطور که ملاحظه نمودید کشور ترکیه در این چند سال اخیر به یکی از قطب ها در صنعت الاستومری تیدیل شده است. این عایق روکافلکس کیفیت خوبی مانند عایق های دیگر دارد و فقط به صورت nbr تولید و عرضه می شود، همچنین تاییدیه های مورد نیاز را دارد.

عایق الاستومری فراعایق 1254

عایق الاستومری KAIFLEX: محصول کشور آلمان و وارداتی می باشد.

این برند یکی از مرغوب ترین عایق ها در داخل کشور می باشد. ساخت کشور آلمان است و توزیع بسیار خوبی در دااخل کشور تا به امروز داشته است. این عایق در دو شکل NBR و EPDM تولید می شود و همچنین در کشور ما هر دو برند نیز وارد می شود. Kaiflex بیشتر استانداردهای مورد نیاز را برای یک برند خوب و مرغوب کسب کرده است، با توضیحاتی که داده شد جز گران ترین محصول در صنعت ساختمان ایران می باشد.

عایق الاستومری AEROFLEX: محصول کشور آمریکا می باشد و در کشور ما وجود ندارد.

این گروه از سال 1987 در آمریکا شروع به فعالیت کرده و از رهبران اصلی تولید عایق های الاستومری epdm می باشد. بعد ها این کارخانه فعالیت خودش را توسعه داد و در کشوره های چین، آلمان، هند، سویئس، روسیه و تایلند اقدام به تاسیس دفترهای مرکزی فروش کرد. هم اکنون در بسیاری از سازه های بزرگ در دنیا از این عایق اتفاده می کنند. می توانن بگویم که بهترین epdm را فقط این کشور تولید می کند. متاسفانه چند سالی می شود که این عایق در کشور ما موجود نیست، چون فقط این کشور epdm را تولید می کرد و قیمت بسیار بالایی نیز داست واردات آن به صرفه نبود و دیگر کشور ما آن را وارد نکرد. عایق الاستومری از نوع nbr قیمت مناسب تری نسبت به  epdm دارد.

بهترین جایگزینی که کشور ما می تواند بکند، خرید نوع  epdm از برند K-Flex است چون همانطور که در بالا توضیح دادیم قیمت مناسبی عرضه  می کند.

عایق الاستومری  :PA-FLEXمحصول کشور ترکیه می باشد و کشور ما نیز آن را وارد می کند

عایق الاستومری فراعایق22

این عایق مانند بیشتر عایق ها که در بازار ایران وجود دارد دارای ضخامت و اندازه یکسان و مشابه است، در کشور ما فقط نوع NBR این نوع عایق وجود دارد. این عایق نسبت به دیگر عایق ها قیمت مناسب تری دارد، اما توجه کنید به دلیل اینکه قیمت پایینی دارد کیفیت این محصول اصلا بد       نمی باشد، این برند دارای تاییدیه های وزارت مسکن و راه و شهرسازی است. نقاط قوتی که این محصول دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیفیت این محصل در مقابل با قیمتی پایینی که دارد بسیار مناسب است.

تجهیزات جانبی آن در مقایسه با عایق های دیگر بسیار کیفیت خوبی داد.(چسب مایع Pa-Flex مرغوب ترین چسب مایع می باشد.)

به دلیلی که این محصول زیاد وارد می شود همیشه در دسترس می باشد.

عایق  :ARMACELL ONEFLEXمحصول کشور ترکیه و وارداتی است

این عایق محصولی ماشرکتی بین دو شرکت بزرگ تولیدی Armacell و Oneflex است که تا قبل از سال 2010 جداگانه محصولات خود را تولید می کردند. کارخانه Oneflex در شهر بورسا  ترکیه قرار دارد و Armacell یکی از فعال ترین صنعت تولیدی عایق الاستومری در کشورهای آلمان، آمریکا و سنگاپور است. وقتی این دو تا برند با هم ادغام شدند کم کم کیفیت عایق ها بیشتر شد.

در کشور ما این دو برند را با خیلی متفاوت با عایق های دیگر می دانند، این دو برند جز با     کیفیت ترین برندها در دنیا هستند، این دو کشور ترکیه و آلمان در صنعت این نوع عایق رشد بسیاری داشته اند.

 

بهترین عایق الاستومری که در ایران تولید و عرضه می شود

عایق الاستومری فراعایق123

تازگی نگاه جدیدی به بحث عاق کاری و صرفه جوی در انرژی شده، به ویژه در کشوره های توسعه یافته یکی از موادهای لازم در صنعت ساختمان سازی شده است. امروزه نیز در کشوره ما هم نگاه ویژه ای به این صنعت شده و هر روز تقاضای عایق های حرارتی و صوتی بیشتر می شود؛ به دلیلی که تقاضا برای این عایق ها زیاد شده مقدار واردات و تولیدات انواع این عایق ها نیز افزایش یافته است، در کشور ما کارخانه های زیادی برای تولید عایق وجود دارد و همین طور وارد کنندگان زیادی هستند که انواع عایق ها را وارد کشور می کنند.

یکی از پرفروش ترین آنها عایق الاستومر (نام دیگر این عایق) می باشد. این عایق که از نوع عایق حرارتی می باشد جایگاه ویژه ای در صنعت ساختمان سازی دارد؛ به همین دلیل در اروپا، آسیا و آمریکا        کارخانه هایی برای تولید عایق الاستومر وجود دارد که در برنده های مختلفی تولید و به فروش  می رسند. تنوع این برندها در کشور ما زیاد است و با کیفیت و قیمت خوب در بازار ایران وجود دارد.

ما در این مقاله به بررسی و معرفی  انواع برنده های عایق الاستومری خواهیم پرداخت تا شما به راحتی بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.

بیتشر عایق های الاستومری که کشور ما دارد نوع وارداتی می باشند و از میان انواع عایق ها مرغوب ترین آنها فقط محصولات K-FLEX ایتالیا می باشد که در کشور ما کارخانه تولیدی دارد و جز تولیدات داخلی محسوب می شود.

عایق الاستومر K-FLEX: یک برنده ایتالیایی است که در اخل کشور تولید می شود

این محصول از سال 1989 شروع به فعالیت کرده و با رشد این صنعت گروه تولیدی آن در بیشتر از 70 کشور اقدام به تاسیس یک دفتر نمایندگی برای فروش محصولات کرد، همچنین در 11 کشور نیز خط تولید این نوع عایق را تاسیس کرد.

در ایران گروه صنعتی سانا به عنوان نماینده رسمی برای اولین بار شروع به تولید عایق الاستومر تحت لیسانس K-Flex کرد که یکی از کارخانه های اصلی در آسیا شناخته می شود و وظیفه تامین حجم بسیار زیادی از این عایق در کشور و کشورهای همسایه را نیز دارد. این کارخانه در استان  زنجان واقع شده است.

شما همچنین می توانید عایق الاستومر خود را از شرکت فراعایق که بهترین عایق ها را تولید می کند تهیه کنید.

 

عایق الاستومری چه ویژگی هایی دارند؟

عایق الاستومری فراعایق10

-وزن سبک

-انعطاف‌پذیری بالا

-فاقد هرگونه مواد آلرژی‌زا و مضر

-مقاومت آتش بالا و نسوز بودن

-رنگ‌پذیری با رنگ روغن

-مقاومت بالا در برابر رشد باکتری‌ها و قار‌ها

-مقاومت در برابر فشار

-جذب رطوبت بالا

-کاهش مراحل ضروری عایق‌کاری

-نصب بسیار آسان

-مقرون به صرفه بودن و صرفه‌جویی در مصرف انرژی

-دوام و طول عمر بالا

-بدون نیاز به روکش

-مقاومت بالاتر و آسیب‌پذیری کمتر نسبت به پشم شیشه و عایق‌های سنتی

-دومنظوره بودن (حرارتی و برودتی )

-عایق صوت به مبزان خوب

مواد مورد نیاز برای نصب عایق‌های الاستومری

  •     نوار درزگیر آلومینیوم
  •     نوار درزگیر برزنتی
  •     نوار درزگیر پلیمری
  •     چسب عایق الاستومریک
  •     نوار درزگیر چسب دار

نحوه نصب عایق های الاستومری

  1. زمان نصب این عایق هم می‌تواند هنگام نصب لوله‌های اصلی و هم بعداز آن باشد، لوله‌ها برای نصب عایق از دو سر بریده می‌شوند
  2. سپس از ناحیه مفصل‌ها و به شکل طولی، بوسیله چسب فورمیکس چسبانده می‌شوند.
  3. در لوله‌هایی که قطر آن‌ها از سه متر بیشتر باشد و همچنین در کانال‌های تهویه هوا از عایق‌های الاستومری حرارتی رولی استفاده می‌شود.
  4. همچنین میتوان از نوع رولی این عایق به‌صورت پشت چسب دار نیز استفاده کرد. عایق‌های الاستومریک اگر به شیوه درست نصب و مورد اجرا قرار بگیرند، میتوانند تضمینی برای کارکرد خوب سیستم شما باشند.امیدواریم شما خوانندگان گرامی پس از خواندن این مطلب به معلومات مورد نیاز در باره این نوع عایق رسیده‌ باشید.

عایق دیواری=درباره کاربرد این عایق الاستومری در صنایع پر اهمیت مختلفی مثل ساختمان سازی و ماشین سازی می‌باشد. البته بهتر است جهت معرفی هر محصولی در ابتدا به شرح خواص آن بپردازیم:

خواص عایق دیواری=درباره عایق‌های الاستومری حرارتی دیوار همین بس که با به کارگیری آن دیگر در حفاظی کامل در برابر گرما و سرما خواهید بود ودیگر خواص این نوع عایق را به صورت اجمالی خواننده باشید:

  • -عایق صوت
  • -نصب آسان و سریع
  • -صرفه اقتصادی و زمانی
  • -عایق رطوبت
  • -جلوگیری از بروز آلرژی‌ها، حساسیت‌ها و مشکلات تنفسی

عایق الاستومری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

این عایق که در صنایع مختلف از جمله ساختمان کاربرد دارد یکی از انواع عایق‌های سرمایشی و گرمایشی می‌باشد. ساختار آن سلول بسته است و دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت، حرارات، بخار آب و همچنین آلودگی می‌باشد.
این نوع عایق بسیار سبک است و چون بسیار انعطاف پذیری بالایی دارد زمینه کاربرد آن در عایق‌کاری انواع تاسیسات ساختمانی، کانال‌های هوا، لوله‌های بزرگ، صنعت خودرو و همچنین سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی می‌باشد.

دسته‌بندی این عایق به دو نوع رولی یا ورقه‌ای و لوله‌ای می‌باشد و ما در این مطلب قصد داریم به بررسی اجمالی این انواع بپردازیم.
1. نوع رولی یا ورقه ای
این نوع با توجه به مکان و شرایط جوی محل استفاده از آن در ضخامت‌های مختلف استفاده می‌شود. نصب این نوع از عایق  حرارتی آسان بوده و برای فضاهای داخلی و خارجی قبل استفاده می‌باشد و میتواند جایگزین قابل قبولی برای پشم شیشه باشد به این صورت که بوسیله ساختار سلول بسته‌ای که دارد از اتلاف انرژی و حرارت جلوگیری کرده و همچنین باعث بالارفتن طول عمر تاسیسات می‌گردد.
در ادامه به انواع این عایق اشاره خواهیم‌کرد:
– الاستومری رولی ساده
– الاستومری رولی روکش دار و بدون روکش
– الاستومری بدون روکش
-الاستومری رولی شانه تخم مرغی در دو نوع ساده و موج‌دار
-الاستومری پروتکت بلک
-الاستومری پشت چسب دار ساده
الاستومری پشت چسب دار نخ دار
2. الاستومری لوله ای
این نوع الاستومریک از عایق‌های سرمایشی و گرمایشی است که مانع چگالش در لوله‌های آب سرد شده و بدین ترتیب مانع از یخ‌زدگی آن می‌شود، در سیستم‌‌های گرمایشی هم از کاهش دما جلوگیری می‌کند.

کاربری عایق های الاستومری
این عایق در سیستم‌ها و تاسیساتی که که نیاز به عایق‌کاری دارند گزینه مناسبی است و با مقاومت بالای خود در برابر سرما و گرما برای ایزوله‌سازی تاسیسات ساختمان، لوله‌های سرد و گرم، کانال‌ها، بویلرها، سقف‌های سوله، چیلرها، لوله‌های انتقال نفت و گاز، مخازن،سیستم‌های تهویه مطبوع، عایق لوله و همچنین در صنعت خودرو کاربردی می‌باشد.

عایق الاستومری دقیقا مطابق با استانداردهای محیط زیست می باشند و جایگزین بسیار خوبی برای عایق های قدیمی و سنتی مثل پشم شیشه، پشم سنگ، پلی فوم و مل و ماستیک  هستند و به منظور عایق کاری سیستم های حرارتی و برودتی، غذایی، خودروسازی، تاسیساتی داروی، صنایع نفت و گاز و بهداشتی برای صرفه جویی در مصرف انرژی بسیار کاربرد دارند.

عایق الاستومری حرارتی رولی چیست؟

عایق های الاستومری ان بی آر پی وی سی رولی در دو مدل با عرض های ۱۰۰ و ۱۲۰ سانتی متری تولید می شوند و از ضخامت های۶، ۹، ۱۳، ۱۹، ۲۵، ۳۲، ۵۰ میلیمتری می باشد. این عایق ها به منظور عایق کاری لوله هایی با قطر بیشتر از ۴ و یا عایق کاری کانال های تهویه هوا کاربرد دارند.

عایق حرارتی الاستومری چه کاربرد هایی دارد؟ فراعایق

عایق های الاستومری حرارتی لوله ای با روکش آلومینیوم چیست؟

این عایق الاستومری در فضاهای باز به خاطر داشتن مقاومت زیاد در مقابل اشعه uv به وسیله روکش های آلومینیومی به شکل ساده یا مسلح شده با نخ فایبرگلاس در ضخامت های ۱۳۰ هزار و ۴۰۰ میکرون با توجه به سفارش مشتری روکش می شوند. همانطور که گفتیم نخ فایبرگلاس موجب می شود که استحکام بیشتر شود و پارگی رخ ندهد.

چسب مایع چیست؟

نصب عایق های الاستومری توسط چسب مخصوصی که به وسیله فرمول خاص و صرفاً برای این عایق ها تولید شده است، انجام می شود. این چسب ها در مقابل تنش های حرارتی مقاومت بسیار زیادی دارند و به خاطر مقاومت زیاد آنها در مقابل نفوذ رطوبت و بخار آب به عنوان یک چسبنده قوی در دماهای بالا و در فضاهای باز زیر برف و باران بسیار کاربرد دارد و از آن استفاده می شود. چسب مایع مخصوص عایق ها در قوطی های ۱، ۳/۲، ۱۴ کیلوگرمی عرضه می شود.

بنابراین با اطمینان صد در صدی می توان گفت که خرید عایق الاستومری رولی با پهنای تقریباً ۱۰۰ میلیمتر برای عایق بندی سدهای بزرگ مناسب ترین گزینه به حساب می آید. ضخامت استاندارد این مدل از عایق ها بسیار گوناگون می باشد و دارای ضخامت هایی به اندازه ۶، ۱۰، ۱۳، ۱۶، ۱۹، ۲۵، ۳۲ می باشد. بعد از بررسی وضعیت و مشخص کردن نوع عایق قبل از اقدام به خرید لازم است، تا کاربردی که از این محصول توقع داریم را نیز مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم مناسب ترین مدل آن را تهیه کنیم.

زیرا عایق های الاستومری رولی در دو مدل ساده و پشت چسب دار وجود دارد. در شرایطی که عایق پشت چسب دار نباشد نیاز است از چسب عایق های الاستومری برای نصب کردن آن بر روی سطوح استفاده کرد.

خرید عایق الاستومری پشت چسب دار

همانطور که گفتیم یکی از انواع عایق های الاستومری رولی، مدل پشت چسب دار می باشد. خرید این نوع محصول می تواند به این خاطر مفید باشد که دیگر نیازی به خرید چسب برای نصب عایق وجود ندارد. و همه ی عملیات مربوط به نصب عایق به آسانی و بدون اینکه به نیروی متخصص نیازی باشد در کوتاه ترین زمان ممکن قابل اجرا می باشد. عایق های الاستومری پشت چسب دار در دو مدل کلی ساده و مشبک موجود می باشند.

عایق الاستومری فراعایق 15

برای خرید عایق الاستومری پشت چسب دار ساده، بایستی به این نکته توجه داشته باشید که این مدل عایق؛ دارای ضریب انتقال حرارتی پایینی می باشد و در مقابل رطوبت و نم زدگی مقاومت بسیار زیادی دارد و بخاطر چسبی که در پشت این عایق وجود دارد، نصب آن به راحتی قابل اجرا می باشد. استفاده از این نوع عایق ها می تواند موجب صرفه جویی در هزینه ها و زمان و نیروی انسانی شود. برای آسانی در انتخاب و خرید این نوع محصول، مدل های گوناگون دیگری نیز وجود دارد.

از انواع دیگر این مدل عایق های الاستومری می توان فویل دار و شانه تخم مرغی را نام برد.

خرید عایق الاستومری فویل دار

زمانی که به نصب تجهیزات و کانال کشی در فضای باز احتیاج باشد، لازم است که برای خرید عایق های الاستومری فویلدار اقدام کنید. زیرا این محصول در مقابل اشعه uv  ماورای بنفش بسیار مقاوم بوده است و از تمامی کانال ها و تجهیزات محافظت می کند.

قیمت عایق های الاستومری فویلدار آلومینیومی و یا ساده و مسلح به ضخامت عایق بستگی دارد. ضخامت عایق های الاستومری فویلدار از 90 میکرون تا 400 میکرون می باشدو مشتری می تواند متناسب با نیاز خود مدل دلخواه خود، را انتخاب کند.

خرید عایق الاستومری

عایق الاستومری لوله مسی

عایق های الاستومری لوله ای دارای انواع مختلفی می باشد که یکی از آنها عایق الاستومری لوله مسی می باشد. به طور کلی عایق های لوله ای از تنوع زیادی در سایز و ضخامت قیمت برخوردار هستند. در این مطلب قصد داریم شما را با عایق های لوله ای آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

کاربرد های عایق الاستومری لوله ای

این مدل از عایق ها به منظور عایق کاری انواع عایق های لوله های آب بسیار مناسب می باشد و در صنعت کاربرد بسیار زیادی دارد و مورد استفاده صنعت گران می باشد.

عایق های الاستومری لوله ای بهترین گزینه برای لوله های آب می باشد و با توجه به اینکه قیمت آن برای عایق کاری بسیار مناسب است، بنابراین بهترین و کارآمدترین عایق برای لوله های آب، عایق های الاستومری لوله ای می باشد.

عایق های الاستومری لوله ای بدون شک بهترین گزینه برای عایق کاری لوله های تاسیسات می باشد.

یکی دیگر از کاربردهای این نوع عایق، عایق کاری موتورخانه شوفاژ می باشد.  همینطور عایق لوله ای بهترین گزینه برای موتورخانه ها می باشد.

بهترین و ارزان قیمت ترین گزینه برای عایق کاری لوله های فولادی عایق الاستومری لوله ای می باشد.

عایق الاستومری لوله مسی فراعایق 35

با توجه به اینکه این نوع عایق تنوع بسیار زیادی دارد بهتر است زمان خرید و سفارش عایق الاستومری لوله ای سایز مورد نظر و قیمت مناسب خود را در نظر بگیرید. زیرا این نوع عایق در انواع مختلف و ضخامت و نوع های متفاوت وجود دارد.

خصوصیات عایق الاستومری

فوم های الاستومری شامل ضریب انتقال حرارتی و صوتی بسیار کمی می باشند. که این ویژگی موجب شده است که در برابر انتقال حرارت و سرما  مقاومت زیادی داشته باشد.

قیمت عایق الاستومری

لیست قیمت عایق های الاستومری به موارد فراوانی بستگی دارد. میزان تخلخل و دانسیته فوم الاستومری در بالا بردن کیفیت و قیمت آن نقش بسیار مهم و اساسی را ایفا می کنند.

عوامل موثر در انتخاب عایق های حرارتی برودتی

همانگونه که در قسمت بالا ویژگی های عایق های الاستومری را شرح دادیم، قیمت فوم الاستومری به عوامل زیادی بستگی دارد. با در نظر داشتن نوع ساختار و بافت فوم عایق و میزان استحکام فوم الاستومریک در برابر حریق و شعله مستقیم، میتوان برای عایق های الاستومری در ابعاد مختلف لیستی تهیه کرد.

عایق الاستومری لوله مسی فراعایق

قیمت عایق های الاستومری با توجه به دسته بندی های متفاوت در بافت و عملکرد انواع آنها و همینطور ضخامت و نوع پوشش ها و کیفیت چسب های بکار رفته برای چسباندن فوم و عایق الاستومری درصد های مختلف به کار رفته، قیمت آن ها دسته بندی می شود.

عایق الاستومری EPDM

فوم الاستومریک EPDM حرارتی شامل دو طبقه بندی می باشد:

عایق های الاستومری رولی

عایق های الاستومری لوله ای

هر کدام از این نوع ها دارای سایز ها و ضخامت های بسیار متفاوتی میباشند. به همین خاطر برای به دست آوردن قیمت عایق های الاستومری باید  نوع و جنس و ضخامت و سایز آن ها را نیز در نظر بگیرید.

در زمینه محصولات الاستومری علاوه بر رولی و لوله ای فوم الاستومری شانه تخم مرغی نیز وجود دارد. این مدل از عایق های الاستومری نوعی عایق حرارتی و صوتی محسوب می شود.

عایق الاستومری زولی شامل ضخامت های متفاوت و گوناگونی می باشد این ضخامت ها از ۳تا ۱۰۰ میلیمتر می باشد. بنابر این منطقی می‌باشد که قیمت هر سایز و ضخامت عایق های الاستومری متفاوت باشد. طبیعتا هر چقدر سایز و ضخامت فوم الاستومری بیشتر باشد قیمت آن نیز به همان مقدار افزایش پیدا میکند.

اما در نوع عایق های الاستومری رولی قیمت آن به شکل خام و اولیه بدون اضافه شدن هزینه های مربوط به چسب پوشش محاسبه می شود.

مورد دیگری که در قیمت عایق ها تاثیر گذار است کیفیت و دانسیته و تخلخل می باشد. بدیهی است که که هر چقدر میزان استاندارد و مقدار دانسیته فوم الاستومریک بیشتر باشد قیمت آن نیز به همان میزان بالا میرود. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که در زمان خرید دقت داشته باشید که چه نوع ضخامتی و کیفیتی برای پروژه های عایق کاری خود نیاز دارید.

عایق الاستومری فراعایق 321

 

دلیل استفاده از عایق الاستومری موتورخانه

یکی از کاربردهای مهم عایق الاستومری، عایق کاری موتورخانه ها می باشد زیرا بهترین و مناسب ترین عایق برای موتورخانه ها عایق های الاستومری می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با عایق موتورخانه آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.

از عایق های الاستومری موتورخانه بیشتر برای کم کردن مصرف انرژی و سوخت استفاده می شود. زیرا استفاده از عایق موتورخانه موجب می شود که بیشتر از ۲۰ درصد اتلاف انرژی انجام نشود.

قسمت هایی از موتورخانه که بهتر است توسط عایق های الاستومری عایق کاری شوند موارد زیر می باشد:

لوله های آب

شوفاژ

منبع

کلکتور

مزایای استفاده از عایق الاستومری در موتور خانه ها

برای عایق کاری موتورخانه ها معمولاً از ماستیک، پشم شیشه، مل و کرباس و حتی رنگ کردن استفاده می شود. اما امروزه عایق های الاستومری توانسته جایگزین بسیار مطلوبی برای این عایق های سنتی داشته باشد. استفاده از عایق های الاستومری در عایقکاری موتورخانه ها موجب میشود اتلاف انرژی کمتر شود و کار کرد راحت تر شود.

مواردی که در قیمت عایق الاستومری موتورخانه تاثیرگذار است عبارتند از:

نوع ماده ای که که در عایق کاری استفاده میشود. زیرا استفاده از پشم شیشه هزینه کمتری نسبت به استفاده‌ از عایق الاستومری دارد.

استفاده از نوع روکش بعد از نصب عایق. به عنوان مثال استفاده از روکش آلومینیومی یا روکش مل و ماستیک.

ضخامت لوله های موجود در موتورخانه

عایق موتورخانه باید به درستی نصب و اجرا شود زیرا اگر به درستی انجام نشود بازدهی عمل موتورخانه تقریباً ۲۰ درصد کم میشود.

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که هزینه روان سوخت و هزینه تعمیرات نیز وجود دارد و به این موارد اضافه می گردد. همچنین این دستور موجب افزایش روسوب در مبدل حرارتی می شود و در بخش هایی ممکن است منجر به خوردگی لوله ها شود.

عایق الاستومری فراعایق13

روش های عایق کاری در موتورخانه های کوچک و بزرگ:

استفاده از ضد زنگ برای لوله های جوشی

پشم شیشه لوله ها با نایلون

مقوا کاری لوله ها با بکارگیری نایلون

مل و ماستیک کردن لوله ها با متقال، چسب چوب، مل، سیریش

رنگ کردن بدون نقص لوله ها

بکارگیری نوار رنگی

هزینه عایق کاری موتورخانه ها و تاسیسات  با عایق الاستومری به عوامل زیادی بستگی دارند این عوامل عبارتند از:

نوع مواد آیتم استعمال: اگر قصد دارید از پشم شیشه و ماستیک و مل استفاده کنید هزینه کمتری در مقایسه با عایق های الاستومری پرداخت خواهید کرد.

ضخامت لوله های موجود در موتورخانه ها تاسیسات: توجه داشته باشید که اگر ضخامت لوله ها زیاد باشد بهتر هزینه های مربوط به قایق کاری نیز بیشتر می‌شود.

روکش دار کردن عایق ها: در صورتی که قصد داشته باشید بعد از نصب عایق از یک روکش ورق آلومینیومی و یا روکش مل و ماستیک و … استفاده کنید باید هزینه‌های مربوط به این روکش را را نیز به هزینه‌های عایق اضافه کنید.

عایق الاستومری موتور خانه فراعایق21

قیمت عایق الاستومری موتورخانه

همانطور که می دانید عایق الاستومری از مواد سلولی انعطاف پذیر بسته تشکیل شدند و بر اساس پلی وینیل کلراید، نیتریل بوتادین رابر و یا اتیلین پروپیلن دیان مونومر رابر ساخته می شوند.

عایق کاری موتورخانه با عایق های الاستومری موجب می شود مقاومت حرارتی بسیار بالایی ایجاد شود. زیرا مواد عایق سلول بسته و بسیار محکم می باشند که در برابر عبور بخار آب از خود مقاومت زیادی نشان می دهند به صورتی که پس از نصب و عایق کاری با عایق های الاستومری، عایق موتورخانه ها بسیار عالی می شود و بهترین عایق بندی صورت می گیرد.

ویژگی های مقاومت بالای این عایق ها در مقابل بخار موجب می شود که مواد سلول بسته انعطاف پذیر با ضخامت نسبی مقداری از چگالش سطحی کاهش پیدا می کند.

قابل ذکر است که از این روش تکامل مواد به مقداری در سیستم های سرمایش، لوله کشی ها و تهویه ها نیز استفاده می شود.

عایق الاستومری فراعایق 365

عایق ایده آل برای عایق کاری لوله پلاستیکی چه عایقی می باشد

ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که چه نوع عایقی واقعاً برای لوله های پلاستیکی مناسب است؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که عایق الاستومری ساده یکی از بهترین گزینه ها برای عایق کاری لوله های پلاستیکی محسوب می شود. بنابراین اگر به دنبال عایقی مناسب و ایده آل برای لوله های پلاستیکی می گردید بهتر است عایق های الاستومری ساده را انتخاب کنید.

بعد از انتخاب عایق ساده نوبت به نصب آن بر روی لوله های پلاستیکی می رسد. برای نصب آن بر روی لوله ها به شما توصیه می شود که از چسب مایع استفاده کنید. نکته‌ای که باید در این مرحله به آن توجه کنید این است که به هیچ عنوان نباید از چسب مایع به صورت مستقیم برای چسباندن عایق های الاستومری به لوله های پلاستیکی استفاده کرد البته ناگفته نماند که مصرف مقدار کمی چسب به منظور پر کردن درس ها به لوله پلاستیک آسیبی وارد نخواهد کرد بنابراین تا مقدار کمی می‌توان از اینکه است برای پر کردن درز ها استفاده کرد.

استفاده از دستگیره های مخصوص و همینطور بتونه ها نیز برای لوله های پلاستیکی گزینه بسیار خوبی می باشد که در این صورت می توانید از چسب مایع فقط برای بخشهای بات جونت استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای حتما عایق های بکار رفته در فضای باز را با پوشش مخصوص خود بپوشانید.
<id=”عایق الاستومری ساده چیست؟” h2>عایق الاستومری ساده چیست؟

ممکن است شما ندانید که عایق های الاستومری ساده چه نوع عایقی می باشد و فرق آن با سایر عایق ها در چیست. به همین خاطر ما در ادامه شما را با این عایف بیشتر آشنا خواهیم کرد؛ پس با ما همراه باشید.

مقابله با آلودگی صوتی در موتورخانه با عایق الاستومری

بهتر است بدانید که عایق های الاستومری ساده در مقایسه با عایق های دیگر مثل عایق پشم سنگ و شیشه قیمت گرانتر ای دارد اما به خاطر اینکه از پوششهای جداگانه بی نیاز است و همینطور عمر مفید بالایی دارد؛ بسیار ارزشمند است که این هزینه اضافی را پرداخت کنید و از این عایق استفاده کنید. ویژگی های عایق های الاستومری ساده به این دو مورد ختم نمی شود این عایق همچنین بازدهی بسیار فوق‌العاده‌ای دارد و نصب آن بسیار سریع و راحت و کم هزینه می باشد؛ بنابراین بسیار مقرون به صرفه نیز می باشد.

عایق الاستومری ساده چیست فراعایق 1

به همان میزان که عایق کاری لوله های فلزی اهمیت دارد عایق کاری لوله های پلاستیکی نیز حائز اهمیت است. کاربرد اصلی لوله های پلاستیکی اغلب در انواع ساختمانها می باشد و همینطور روز به روز سهم بیشتری از بازار آن را به خود اختصاص می دهد. یعنی میزان استفاده و تقاضا از این لوله ها هر روز در حال افزایش است.

زیرا لوله های پلاستیکی ایمن، مورد اطمینان و همینطور مقرون به صرفه هستند و مانع هدر رفتن انرژی می‌شوند که این مورد خود بسیار حائز اهمیت است.

لوله های پلاستیکی معمولاً در لوله کشی های آب سرد و آب گرم ساختمان ها، میعانات گازی، فاضلاب، مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله ها نیز دقیقا مشابه با لوله های فلزی به حرارتی نیاز دارند تا مصرف انرژی را کاهش دهند و از چگالش آن جلوگیری کنند. بنابراین بهتر است از عایق الاستومری ساده برای عایق‌کاری آن استفاده شود.

اهمیت عایق کردن لوله های پلاستیکی

همانطور که گفته شد لوله های پلاستیکی نیز مانند لوله های فلزی نیازمند کاری هستند. اما اهمیت این کار در چیست و چرا بهتر است لوله های پلاستیکی عایق کاری شوند. عایق کاری لوله های پلاستیکی اهمیت زیادی دارند بعد از آن را برای شما نام بردیم. موارد عبارتند از:

پوشش لوله های پلاستیکی با عایق های الاستومری موجب صرفه جویی در انرژی میشود.
هزینه ها را تا مقدار زیادی کاهش می‌دهد.
موجب کاهش کربن ساختمان می‌شود.

یکی از موثرترین روش ها برای صرفه جویی در انرژی برای همه سیستم های لوله کشی، عایق کاری لوله ها به وسیله عایق های الاستومری ساده می باشد. به دلیل اینکه لوله های پلاستیکی نسبت به لوله های فلزی رسانایی حرارتی کمتری دارند برخی از افراد گمان می‌کنند که لوله های پلاستیکی دیگر نیازی به عایق ندارند.

اما بدانید که عایق کاری لوله های پلاستیکی به هدر دادن گرما را تا ۷۵ درصد کاهش می دهد همچنین در مصارف سرد این امکان وجود دارد که با عایق کاری لوله ها به وسیله عایق های الاستومری ساده، لوله در برابر چگالش و یخ زدگی حفظ شود، که این مورد در نهایت موجب حفظ ساختمان میشود.

عایق کاری لوله فراعایق

از عایق چسبدار الاستومری مسلح چه می دانید؟

عایق الاستومری یکی از مقاوم ترین عایق های تولید شده است که کاربرد زیادی در صنایع مختلف ساختمانی، شیمیایی و پتروشیمی دارد. یکی از دلایل مهم محبوبیت این عایق، مقاومت حرارتی و برودتی بالای آن می باشد. این محصول در انواع مختلف: رولی، لوله ای و کانال فلکسیبل با عایق های الاستومری به بازار عرضه شده است که هر کدام دارای مصارف متعدد و بسیار مهم در صنایع مختلف هستند.

یکی از انواع پرکاربرد عایق رولی، عایق های الاستومری چسبدار مسلح است. این محصول همان طور که از نامش پیداست، دارای چسب آماده می باشد؛ این امر سبب شده تا برای نصب، نیاز به زمان زیادی نباشد و این کار به آسانی صورت بگیرد.

به طور کلی عایق های الاستومری چسبدار به دو شکل ساده و مسلح تولید شده است. در حالت کلی این دو نوع عایق، مشابه یکدیگر هستند؛ مهمترین تفاوتی که در مقایسه این دو نوع محصول می توان مشاهده کرد، این است که عایق های الاستومری چسبدار مسلح، دارای پوشش چسبدار با الیاف است که در قیاس با نوع ساده آن، از قدرت چسبندگی بالاتری برخوردار است.

عایق چسبدار مسلح با داشتن مقاومت بالا در برابر رطوبت و حرارت، به محصولی پرکاربرد در صنایع مختلف و ساختمان سازی تبدیل شده است.در واقع عایق های رولی، به واسطه عرض و پهنای زیادی که دارند، دارای کاربردهای فراوانی هستند؛ از جمله عایق کاری مخزن ها که معمولا به پوشش زیادی نیاز دارند.

البته لازم به ذکر است که عایق رولی، در ضخامت های مختلفی تولید می گردد که بنا به کاربردی که در بخش های مختلف دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که عایق های الاستومری در هر شکل و نوعی که تولید شده باشد، به دلیل موادی که در ساختار آن به کار رفته،  دارای مقاومت بالایی در برابر حرارت و رطوبت و هر شرایطی که ممکن است سبب وارد شدن آسیب به تاسیسات و مخازن شود، می باشد. بنابراین با دارا بودن طول عمر بیشتر، از هزینه های تعویض و تعمیر در طولانی مدت هم در امان خواهید بود

عایق الاستومری فراعایق 126

کاربرد عایق الاستومریک چسبدار مسلح

یکی از بهترین عایق ها برای جلوگیری از رشد قارچ و خوردگی لوله ها و کانال ها در شرایط مختلف آب و هوایی، عایق الاستومری رولی می باشد. توجه داشته باشید برای بخش هایی که متحرک هستند به دلیل اینکه نیاز به یک عایق با چسبندگی بالا داریم، عایق های الاستومری که در آن الیاف به کار برده شده بهترین گزینه است. این عایق، محکم به سطوح مختلف می چسبد و از آن محافظت می نماید. البته انواع مختلف این عایق با روکش آلومینیوم هم به بازار عرضه شده است که در نهایت سبب افزایش مقاومت محیط می گردد.

یکی از مهمترین کاربردهای این عایق در سیستم هایی که در صنایع مختلف وجود دارند به چشم می خورد؛ چرا که به منظور ممانعت از بروز حوادث مختلف، نقش حیاتی را ایفا می کند. همچنین در سیستم های حرارتی و برودتی و تهویه از عایق های الاستومری چسبدار مسلح استفاده می گردد. اگر بخواهیم این عایق را با انواع قدیمی آن که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت، مقایسه نماییم؛ باید بگوییم که قیمت این محصول بالاتر است که البته با توجه به مزیت های فراوانی که به آن اشاره کردیم، خرید عایق های الاستومری چسبدار مسلح به صرفه تر بوده و منطقی تر است.

علاوه بر این، نصب عایق سنتی نیازمند زمان بیشتری بوده و در قیاس با نوع چسبدار، دارای چسبندگی و اتصال محکمی روی سطوح نمی باشد.این در حالی است که با کمک عایق مسلح در مدت زمان کوتاهی می توان محیط مورد نظر را عایق کاری نمود. از مهمترین دلایل مقاومت بالای عایق رولی در برابر رطوبت و شرایط محیطی مختلف، این است که متشکل از سلول های بسته حاوی گاز می باشد. در سیستم هایی که اتلاف انرژی و حرارت و برودت تاثیر زیادی در عملکرد آن ها دارد، عایق های الاستومری چسبدار مسلح بسیار ضروری است.

توجه نمایید که این عایق های الاستومری را حتما از مراکز معتبر تهیه کنید تا از بابت کیفیت برند مورد نظر، خیالتان راحت باشد.این عایق در دو عرض 100 و 120سانتی متری تولید شده که در ضخامت های مختلف بنا به کاربردی که دارد، قابل تهیه می باشد.

عایق الاستومری فراعایق 524

همه چیز درباره عایق کاری لوله های آب

می دانیم یکی از مهم ترین اقدامات که در هنگام ساختمان سازی باید به آن توجه گردد، عایق کاری لوله ها به ویژه لوله های آب گرم با عایق الاستومری می باشد. این کار به دلیل ممانعت از کاهش دمای آب، سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد. در صورتی که به این نکته توجه نشود هنگام عبور آب گرم از لوله ها، حرارت و گرمای آن به بیرون انتقال پیدا کرده و به سرعت سرد می شود؛ در این وضعیت، ما مجبور به مصرف سوخت و استفاده بیشتر از انرژی می شویم.

در واقع به واسطه عایق کاری لوله های آب گرم، دمای آب 2 الی 4 درجه گرم تر نگه داشته می شود که در نهایت سبب می شود هنگام مصرف، به آبی گرم و بدون افت دما دسترسی داشته باشیم.

به طور کلی عایق ها در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شده اند؛ مهم ترین آن ها عایق های الاستومری یا عایق پتویی و قطعه ای می باشد.از عایق پتویی به منظور عایق کاری لوله ها و مخازن استفاده می گردد که در تولید آن موادی مانند : پشم سنگ و پشم چوب و… به کار برده می شود. عایق های قطعه ای هم در قیاس با عایق پتویی، دارای طول کمتری بوده و جنس آن عموما از پوشش کاغذی می باشد.

کاربرد این نوع عایق اغلب در مواردی همچون: عایق کاری فضای بین دیوارها می باشد. یکی از جدیدترین نوع عایق ها نیز عایق نانوپلیمری می باشد که مزایای زیادی از جمله : نصب راحت، به صرفه بودن، انعطاف پذیری بالا بدون ترک خوردگی و یا پوسته پوسته شدن را دارد.

از عایق های نانوپلیمری برای آسفالت، ایزوگام ساختمان ها، موزاییک و حمام و کف آشپزخانه استفاده می گردد.لازم به ذکر است در صورتی که در دیواره داخلی و خارجی لوله ها شاهد انتقال گرما نباشیم، لزومی به عایق کاری لوله ها با عایق های الاستومری نیست.

گاهی با سیستم هایی رو به رو هستیم که گرم یا سرد شدن آن ها الکتریکی بوده و یا به واسطه سوخت های فسیلی انجام می شود که در این گونه مواقع، عایق کاری توصیه نمی گردد. همچنین در هنگام ساخت برخی از مخازن در کارخانه، آن ها را عایق می کنند؛ بنابراین قبل از عایق کاری لازم است که حتما این نکات را در نظر داشته باشیم.

عایق الاستومری فراعایق 759

عایق کاری لوله های فلزی

وجه تمایز لوله ای فلزی با سایر لوله ها در این است که انتقال حرارت در آن بسیار بالا بوده و در صورتی که عایق کاری آن، اصولی و حرفه ای صورت نگیرد از طرفی با اتلاف انرژی زیادی رو به رو خواهیم بود و از طرفی دیگر، به مرور زمان لوله ها دچار پوسیدگی شده و به تبع آن متحمل هزینه های زیادی خواهیم شد. می دانیم که از مهمترین کاربردهای عایق الاستومری، جلوگیری از هدررفت انرژی می باشد.اولین اقدام در عایق کاری لوله های فلزی، پرایمر کردن آن یعنی : استفاده از پوشش بر روی لوله می باشد.در صورتی که این مرحله به درستی انجام نشود، به مرور زمان با خرابی و پوسیدگی لوله ها رو به رو خواهیم شد.

یکی دیگر از مزایای عایق کاری لوله ها با عایق های الاستومری علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی و حفظ دمای آب، این است که به خصوص در فصل زمستان که با کاهش دمای هوا مواجه هستیم، شاهد یخ زدگی لوله ها نخواهیم بود. می دانیم که یخ زدگی لوله ها، سبب انبساط آب در داخل آن شده و با یخ زدن آب فشار زیادی به لوله ها وارد می شود؛ این امر در نهایت می تواند منجر به ترکیدن لوله ها گردد.بنابراین ضروری است که حتما به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشیم.توجه داشته باشید که لوله های آب سرد هم مانند لوله آب گرم به عایق کاری نیاز دارد؛ چرا که در این صورت می توانیم دمای آب را تا زیر 20 درجه نگه داریم.

عایق های الاستومری یکی از بهترین عایق ها می باشد که هم برای لوله های آب گرم و هم سرد، انتخابی بی نظیر است. استفاده از این عایق در لوله های فلزی، سبب جلوگیری از زنگ زدگی آن ها می گردد و در لوله های آب سرد هم، از یخ زدن و ترکیدن آن پیشگیری می کند.

عایق الاستومری فراعایق 102

ویژگی های مهم فوم الاستومری

یکی از ابزارهای بی نظیر برای صرفه جویی در مصرف انرژی، عایق الاستومری می باشد؛ فوم الاستومری در انواع تاسیسات و ساختمان ها برای ممانعت از هدررفت انرژی، کاربرد فراوانی دارد. در واقع زمانی که سقف، کف و بخش های دیگر یک ساختمان عایق کاری می گردد، سبب افزایش بهره وری انرژی می شود؛ به تعبیر دیگر در فصل زمستان، سرمای محیط بیرون از دیوار یا بخش های مختلف خانه به داخل نفوذ نمی کند و بنابراین شما نیازی به استفاده بیشتر از وسایل گرمایشی نخواهید داشت.همچنین در فصل تابستان هم شما را از استفاده بیش از حد وسایل سرمایشی بی نیاز می کند.

گرچه عایق الاستومری دارای قیمت بالاتری در قیاس با پشم سنگ و پشم شیشه می باشد، اما چون برای استفاده از آن ها در دماهای پایین تر نیازی به پوشش مضاعف نیست، بنابراین در نهایت گزینه به صرفه تری نسبت به بقیه می باشد. یکی از بهترین راهکارها و در عین حال سریع ترین راه برای اینکه انواع سیستم های لوله کشی عایق کاری گردد، استفاده از فوم الاستومری است؛ چرا که علاوه بر انعطاف پذیر بودن، دارای ضریب انتقال حرارتی کمتری می باشد. همچنین در صورتی که فضای مورد نظر شما دارای متراژ کمتری می باشد، این محصول انتخابی بی نظیر است.

فوم الاستومری که آن را با نام عایق الاستومری یا عایق پتویی نیز می شناسند، دارای ساختار سلول بسته هستند و محصولات آن از مخلوط NBR و EPDM که در برابر اشعه فرابنفش مقاوم می باشد، تولید می گردد. بنابراین بسیاری از ویژگی ها مانند : میزان مقاومت و انعطاف پذیری به وسیله این پلیمرهای پایه تعیین می گردد. محصولاتی که بر پایه NBR و EPDM تولید می شود، به طور معمول دارای رسانای حرارتی پایینی هستند. همچنین این محصولات هنگامی که بر لوله های مسی نصب می شوند، مانع خوردگی زیر عایق می گردند. برای استفاده از این محصولات در فولادهای ضد زنگ نیز توصیه می کنیم، از یک پوشش مقاوم برای ممانعت از زنگ زدگی استفاده گردد.

عایق الاستومری فراعایق 758

مزیت های فوم الاستومری

از دیگر مزیت های عایق الاستومری و محصولات با پایه EPDM و NBR این است که به دلیل اینکه عاری از فیبر و هرگونه ترکیبات CFC و گازهایی مخرب دیگر بر لایه ازون است، اثر سوئی بر محیط زیست ندارد. میزان مقاومت فوم الاستومری، باید به وسیله پلیمرهای پایه تعیین گردد. مقاومت دمایی بر اساس دو فاکتور مهم موقعیت ( در چه شرایط آب و هوایی می باشد؟ هوای بارانی یا باد و… ) و همچنین زمان بالا رفتن دما مشخص می گردد. یکی از روش های رایج که می توان به کمک آن میزان حد دمای بالا یک محصول را تعیین نمود، این است که ببینیم در شرایط دمایی خاص، در افزایش طول و میزان کشش آن چه تغییراتی حاصل می گردد؟

در قسمت قبل گفتیم که محصولات عایق های الاستومری بر پایه NBR و EPDM در برابر اشعه فرابنفش مقاوم هستند؛ لازم است به دو نکته در این مورد اشاره نماییم : 1- در صورتی که فوم الاستومری در فضایی خارج از ساختمان نصب گردد، علاوه بر مقاومت در برابر اشعه فرابنفش یا UV، نیاز داریم که فاکتورهای دیگری نظیر :

شرایط نامساعد آب و هوایی و بی توجهی کارگران به نصب اصولی و درست آن نیز در نظر گرفته شود.2- با اینکه این محصول دارای دوام بالایی است، اما در صورتی که در مکان هایی با شرایط سخت نصب گردد، لازم است از پوشش محافظ برای جلوگیری از آسیب به آن استفاده شود.

یکی از روش های رایج برای ایجاد حفاظ و پوشش روی عایق های الاستومری، ژاکتینگ(دورپیچی) می باشد که گزینه ای عالی برای حفاظت از فوم می باشد. از دیگر مزایای این محصول، نصب آسان آن می باشد که این امر به دلیل انعطاف پذیری بالایی آن بوده و سبب می شود که به راحتی روی لوله و تاسیسات سر بخورد.

مزیت های فوم الاستومری فراعایق

عایق الاستومری فویلدار چیست؟

عایق الاستومری فویلدار عایق حرارتی می باشد که به وسیله ی روکش آلومینیومی پوشانده شده است. ضخامت این فویل آلومینیومی از 130 میکرون شروع می شود و تا 240 میکرون متغیر است. این نوع آلومینیوم برای هر دو نوع عایق حرارتی لوله ای و گرمایشی رولی، قابلیت اجرا دارد.

یکی از ویژگی های مهم عایق های الاستومری فویلدار این است که وجود پوشش محکم چند لایه آلومینیوم و پلی اتیلن و فوم های الاستومریک باعث شده است که کیفیت عملکرد بسیار بیشتر شود؛ مخصوصا در مقابل عوامل جوی نامناسب در فضای بیرونی. مهمترین چیزی که وجود دارد این است که پایداری آنها در مقابل اشعه uv و همین طور جذب کمترین مقدار رطوبت می باشد. از دیگر ویژگی های این نوع عایق می توان نظافت و حفاظت راحت آن را نام برد.

عایق های حرارتی رولی پشت چسب دار برای سرعت بخشیدن به عملیات نصب در پروژه های ساختمانی و صنعتی و همین طور برای مخیط هایی که نیار به عایق کاری کمی دارند؛ مورد استفاده قرار میگرند.

بنابراین عایق های الاستومری فویلدار بیشتر برای محیط های بیرونی و در معرض خطر مورد استفاده قرار میگرد و عایق های پشت چسب دار برای پروژه های ساختمانی و صنعتی که سرعت کاردر آنها مهم است، مورد استفاده قرار میگرد.

بهتر است بدانید که ضریب انتقال حرارت در عایق های الاستومری بسیار پایین می باشد. عایق ارولی ساده به منظور عایقکاری سطوح در محیط های بسته و عایق رولی یا فویلدار برای محیط های باز مورد استفاده قرار می گیرند. عایق های الاستومری رولی پشت چسب دار با روکش آلومینیومی نیز در محیط های آزاد مورد استفاده قرار میگیرند. از دیگر مواردی که این عایق ها در آنها کاربرد دارند می توان عایق کاری سیستم های تهویه مطبوع و تاسیسات ساخمان، کانال تهویه، لوله های گرم و سرد، چیلر، موتور خانه و … را نام برد.

عایق الاستومری فراعایق 987

تا اینجای مطلب باید متوجه شده باشید که کاربرد های انواع عایق الاستومری در چه چیزهایی می باشد؛ در ادامه با این محصول بیشتر آشنا خواهید شد.

 قیمت انواع عایق الاستومری

عایق های الاستومری جزو محصولات مرتبط با عایق صوتی و حرارتی محسوب می شود. در حقیقت به دلیل وجود فوم سلول بسته در عایق های الاستومری موجب جلوگیری از انتقال حرارت و صوت می شود. همین طور این محصول از ضریب انتقال گرمایشی و صوتی بسیار پایینی برخوردار می باشد. برای تعیین و مشخص کردن قیمت عایق های الاستومری، موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفت.

در واقع بهای عایق های الاستومری به یکسری موارد بستگی دارد. یکی از مواردی که در تعیین قیت عایق های الاستومری تاثیر مستقیم دارد، میزان تخلخل و دانسیته فوم عایق می باشد. از دیگر موارد تعیین کننده ی قیمت عایق های الاستومری؛ گونه ی ساختار فوم عایق و مقدار پایداری آن در مقابل حریق و اخگر مستقیم می باشد و می تواند قیمت عایق های الاستومری را بالا و پایین ببرد.

در سایر نوع های عایق های الاستومری نیز ساختتار و عملکرد آنها و همین طور نوع و ضخامت پوشش ها و کیفیت چسب هایی که برای چسباندن عایق ها بر محیط های گوناگون استفاده می شود، برای تعیین قیمت برسی می شوند و تاثیر گذار هستند.

در عایق های رولی که از ضخامت های مختلفی از 3 الی 100 ml برخوردار می باشند، بدیهی است که هزینه عایق بر اساس سایز و ضخامت آن متغییر باشد. هر چقدر سایز و ضخامت عایق ها بیشتر شود؛ قیمت عایق های الاستومری نیز به مقدار مشخص و خاصی نیز بیشتر می شود. توجه داشته باشید که قیمت های اعلام شده توسط شرکت ها برای عایق ها به صورت خام می باشد و هزینه چسب آن و اجرت نصب آن به صورت جداگانه محاسبه می شود.

عایق الاستومری فویلدار فراعایق

عایق پتویی، جایگزینی بی نظیر برای پشم شیشه و پشم سنگ

در این مقاله می خواهیم یک نوع عایق الاستومری، به نام عایق پتویی را برررسی نماییم و به این موضوع بپردازیم که چرا این عایق، می تواند جایگزینی مناسب برای پشم شیشه و سنگ باشد؟ ابتدا بد نیست بدانیم که این نوع عایق به منظور عایق کاری کانال ها و لوله ها در تاسیسات، تولید و طراحی می گردد و در اندازه ها و ضخامت های مختلف به بازار عرضه می شوند. وزن کم، انعطاف پذیری بالا و داشتن ساختار سلول بسته از ویژگی های مهم این نوع عایق می باشد. عایق پتویی به منظور پیشگیری از گرم شدن لوله های آب سرد و سایر خطوط سرماساز مورد استفاده قرار می گیرد.

از دیگر کاربردهای عایق پتویی می توان به کاهش جریان حرارت لوله های آب داغ و عایق کردن لوله های بزرگ، مخزن ها و چیلرها اشاره نمود. دمایی که برای کارکرد بهتر این عایق ها توصیه شده است، 70- تا 125+ می باشد. همچنین این نوع عایق های الاستومری، به دلیل دارا بودن ترکیبی که آن را در مقابل اشعه UV مقاوم ساخته و همچنین مقاومت در برابر رطوبت و خورگی، برای لوله های مسی نیز بسیار مناسب است. عایق پتویی همچنین سبب می شود تا جریان بخار، با تاخیر زیاد تولید شود که این ویژگی به دلیل مقاومت بالای آن در برابر رطوبت می باشد.

از مزیت های این نوع عایق ، به مقاومت UV آن باید اشاره نماییم که این امر سبب شده تا در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، نیاز به تجهیزات اضافی نداشته باشیم که در نهایت، سبب کاهش هزینه ها در زمینه نگه داری و تعمیر می گردد.نصب این عایق به آسانی صورت می گیرد و عایقی چندکاره به حساب می آید؛ چرا که برای گرمایش، سرمایش خورشیدی و لوله کشی ها مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل سرعت انتقال حرارت پایین، سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد که به طورکلی هزینه های اضافی را کاهش می دهد.

عایق الاستومری فراعایق 150

مقایسه عایق الاستومری پتویی و پشم شیشه

عایق پتویی دارای سطحی نرم و مستحکم می باشد که آن را در مقابل هر نوع رطوبت، یا آلودگی مقاوم می سازد که این امر، در جلوگیری از ظهور عوامل بیماری زا و قارچ تاثیر بسزایی دارد. بنابراین این نوع عایق الاستومری در قیاس با پشم شیشه، در برابر پارگی و سوراخ شدن مقاوم تر بوده و انتخاب مناسب تری می باشد. همچنین به دلیل نوع ساختار آن که سلول بسته می باشد، آب به داخل آن نفوذ نمی کند و بنابراین نیازی به پوشش اضافی برای پیشگیری از جذب رطوبت، نمی باشد.

از دیگر تفاوت های مهم آن با پشم شیشه این است که به دلیل مقاومت بالای آن مقابل انتشار بخار آب، می توان به جرات گفت که جذب آب در آن حدودا 10000 بار کمتر از پشم شیشه می باشد!

نکته مهم که باید به آن اشاره کنیم این است که در صورت آسیب به عایق های الاستومری یا همان عایق پتویی، قسمتی که سوراخ شده یا صدمه دیده در برابر نفوذ رطوبت و قارچ کاملا مقاوم می باشد. در ساختار آن نیز اثری از گازهای  CFCو HCFC مشاهده نمی شود ؛که این امر در جهت حفاظت از محیط زیست، نکته بسیار مهمی می باشد.لازم به ذکر است که برای استفاده از عایق پتویی در داخل تاسیسات، نیازی به پوشش اضافی نیست؛ اما برای استفاده از آن در فضاهای خارجی بهتر است که از پوششی مانند آلومینیوم برای حفاظت سطح مورد نظر در برابر شرایط نامساعد جوی و یا هرگونه ضربه استفاده گردد.

که این امر در نهایت سبب افزایش دوام این نوع عایق های الاستومری می گردد. ضخامت های مختلفی که برای این لایه آلومنیومی در نظر گرفته می شود عبارتند از : 130، 170 و 230 میکرون که در مواردی جهت محافظت بیشتر، ورق آلومنیومی تا 1 میلی متر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

عایق الاستومری فراعایق 215

معرفی انواع برندهای عایق

با گذشت زمان و افزایش آگاهی در میان جوامع موضوع عایق کاری و جلوگیری از اتلاف بیهوده انرژی به موضوعی جدی و حیاتی، تبدیل گشت به گونه ای که امروزه به ویژه در کشورهای توسعه یافته یکی از نکات مهم در صنعت ساختمان سازی، عایق کاری می باشد.کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به واسطه آگاهی رسانی افراد تقاضا برای انواع عایق الاستومری، صوتی و حرارتی در حال افزایش می باشد که به منظور رفع نیاز مشتریان کارخانه های تولید انواع عایق حرارتی، تاسیس شدند و هم چنین در مواقعی نیز اقدام به واردات انواع عایق به داخل کشور نیز نموده اند.

ازکاربردی ترین نوع عایق حرارتی می باشد که به دلیل اهمیت بالایی که در ساخت و ساز دارد، در سرتاسر دنیا به عنوان یکی از متریال های مشترک برای ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد از این رو؛ در برندهای مختلفی تولید شده و در کشور ما نیز در قیمت های مختلف و با برند و کیفیت های گوناگون، قابل تهیه می باشد که در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع برندهای عایق های الاستومری بپردازیم تا بتوانید، پس از مطالعه ویژگی های مهم بهترین انتخاب را داشته باشید البته لازم به ذکر است که اغلب عایق های الاستومری، در کشورمان وارداتی هستند.

عایق الاستومری فراعایق 251

عایق الاستومری پافلکس یک برند ترکیه ای و محصول ترکیه می باشد که البته تولید آن در داخل کشور صورت می گیرد؛ با پیشرفت و رشد انبوه صنعت عایق سازی شرکت تولیدی پافلکس نیز به توسعه و افزایش تولیدات خود پرداخت، تا جایی که در بیش از 70 کشور دنیا دارای دفتر نمایندگی فروش محصولات می باشد در کشور ما نیز، کارخانه های تولید پافلکس در شهر ابهر واقع در زنجان به تولید انواع عایق های الاستومری برای داخل کشور و همچنین کشورهای همسایه، تاسیس گردیده است که این محصولات به دو صورت NBR و EPDM در حال ساخت و تولید می باشد. البته، تنها نوع NBR آن در کشور ما عرضه می گردد.

بهترین عایق های الاستومری و مزایای آن ها

در بخش قبل به معرفی برند پافلکس پرداختیم که یکی از بهترین عایق های الاستومری در کشور ما می باشد که از مزایای آن، این است که دارای کیفیت بالاتری نسبت به سایر برندها بوده و چون در داخل کشور تولید می گردد، هزینه های اضافی حمل و نقل و …. حذف شده و مهم تر از آن گروه پشتیبانی در داخل کشور، در دسترس مشتریان است تا پاسخگوی  مصرف کنندگان باشد همچنین دارای روکش و چسب فابریک کارخانه ای نیز می باشد. برند دیگری که دارای درصد رضایت بالایی است PA-FLEX می باشد که از کشور ترکیه وارد می گردد که البته، تنها نوع NBR آن در کشور ما عرضه می گردد.

این عایق ها نسبت به عایق های K-Flex، Oneflex، Kaiflex دارای قیمت کمتری بوده که البته به معنی کیفیت پایین تر آن نیست؛ از مزایای مهم آن داشتن تجهیزات جانبی مانند چسب مایع الاستومری بسیار مرغوب و باکیفیت نسبت به سایر عایق ها، دسترسی آسان به دلیل اینکه واردات آن غیر انحصاری می باشد و قیمت مناسب که دلیل اصلی آن رقابت در بازار می باشد.

عایق الاستومری فراعایق 123

عایق الاستومری پتویی، جایگزینی بی نظیر برای پشم شیشه و پشم سنگ

در این مقاله می خواهیم یک نوع عایق ، به نام عایق پتویی را برررسی نماییم و به این موضوع بپردازیم که چرا این عایق، می تواند جایگزینی مناسب برای پشم شیشه و سنگ باشد؟ ابتدا بد نیست بدانیم که این نوع عایق به منظور عایق کاری کانال ها و لوله ها در تاسیسات، تولید و طراحی می گردد و در اندازه ها و ضخامت های مختلف به بازار عرضه می شوند.

وزن کم، انعطاف پذیری بالا و داشتن ساختار سلول بسته از ویژگی های مهم این نوع عایق می باشد. عایق پتویی به منظور پیشگیری از گرم شدن لوله های آب سرد و سایر خطوط سرماساز مورد استفاده قرار می گیرد. برای گرفتن قیمت عایق الاستومری از این لینک استفاده کنید.

از دیگر کاربردهای عایق پتویی می توان به کاهش جریان حرارت لوله های آب داغ و عایق کردن لوله های بزرگ، مخزن ها و چیلرها اشاره نمود. دمایی که برای کارکرد بهتر این عایق ها توصیه شده است، 70- تا 125+ می باشد.

همچنین این نوع عایق الاستومری، به دلیل دارا بودن ترکیبی که آن را در مقابل اشعه UV مقاوم ساخته و همچنین مقاومت در برابر رطوبت و خورگی، برای لوله های مسی نیز بسیار مناسب است. عایق پتویی همچنین سبب می شود تا جریان بخار، با تاخیر زیاد تولید شود که این ویژگی به دلیل مقاومت بالای آن در برابر رطوبت می باشد.

از مزیت های این نوع عایق ، به مقاومت UV آن باید اشاره نماییم که این امر سبب شده تا در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، نیاز به تجهیزات اضافی نداشته باشیم که در نهایت، سبب کاهش هزینه ها در زمینه نگه داری و تعمیر می گردد.نصب این عایق به آسانی صورت می گیرد و عایقی چندکاره به حساب می آید؛ چرا که برای گرمایش، سرمایش خورشیدی و لوله کشی ها مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل سرعت انتقال حرارت پایین، سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد که به طورکلی هزینه های اضافی را کاهش می دهد.

از نقش مهم عایق الاستومری صوتی در کاهش صدا داخل خودرو چه می دانید؟

برای اینکه رانندگی در اتومبیل شخصیتان به تجربه ای خسته کننده و یکنواخت برای شما مبدل نگردد؛ راه های زیادی وجود دارد. مثل در نظر گرفتن یک سیستم صوتی استریوی مناسب یا زیباسازی فضای داخل ماشین و غیره… . اما گاهی به دلیل سر و صداهای زیادی که در اطراف وجود دارد، مانند شلوغی جاده یا صدای بلند باد و موتور ممکن است کلافه شوید و نتوانید به راحتی با شخصی که در کنار شما نشسته صحبت کنید؛ در این گونه مواقع بهترین راهکار، استفاده از عایق الاستومری صوتی برای خودرو می باشد.

به کمک عایق های الاستومری صوتی خودرو که در سقف یا در و بدنه ماشین قرار کمی گیرد، صداهای مزاحم اطراف کمتر شده و همچنین کیفیت صدای سیستم صوتی ماشین نیز افزایش پیدا می کند.

از مهمترین مزیت های عایق الاستومری صوتی برای خودرو می توان به کاهش چشمگیر صداهای محیط اطراف مانند جاده و وزش باد تا 50 درصد، نصب راحت و همچنین استفاده از آن در سراسر کابین خودرو اشاره نمود.

به دلیل اینکه در تولید عایق های الاستومری صوتی از به روز ترین فناوری ها و امکانات بهره گرفته شده است، این محصول امروزه جایگزین عایق های قدیمی مانند پشم شیشه، پشم سنگ و یونولیت گردیده است.

مهمترین بخشی که در یک بنا، عایق کاری صوتی می گردد دیوار آن است.عایق صوتی در دو نوع ساده و موج دار در بازار عرضه شده است.

یکی از نکات مهم که در نصب عایق صوتی موجدار باید به آن توجه داشت قرار دادن قسمت موج دارعایق در برابر منبع تولید صدا می باشد تا بدین وسیله، جذب صدای اضافی به خوبی صورت بگیرد.

از دیگرعوامل تاثیرگذار در حذف صدای اضافی، افزایش ضخامت عایق صوتی می باشد که این عامل نیز مانند فاکتوردانسیته بالاتر، سبب کاهش صدا می گردد.

از نقش مهم عایق الاستومری صوتی در کاهش صدا داخل خودرو چه می دانید؟ فراعایق

منظور از عایق های سلول باز و سلول بسته چیست؟

همان طور که از نامش پیداست، ساختار سلولی این نوع عایق باز بوده و با نفوذ فرکانس های صوتی و تبدیل انرژی مکانیکی صوتی به گرمایی، سبب کاهش بازگشت صدا یا ریورب((Reverb و افزایش کیفیت می گردند.از دیگر کاربرد های عایق سلول باز این است که به همراه عایق صوتی سلول بسته، در نهایت سبب کارایی هر چه بیشترعایق صوتی می گردد.

یکی ازمهمترین نوع عایق سلول باز، فوم پلی یورتان می باشد که در دو نوع ساده و تخم مرغی برای خودرو تولید شده است.از فوم شانه تخم مرغی به منظور حذف بازگشت صدا و بهبود کیفیت سیستم صوتی در قسمت درها و صندوق عقب خودرو استفاده می گردد.همچنین برای اینکه یک عایق صوتی بی نظیر برای خودرو داشته باشیم بهتراست فوم تخم مرغی را با فوم سلول بسته مانند الاستومری و پلی اتیلن ترکیب نموده و مورد استفاده قرار دهیم.

از دیگرعایق های سلول باز خودرو، نمد ریسایکل یا نمد خودرویی نیز می باشد که تولید شده از الیاف بازیافتی بوده و سبب کاهش صداهای اضافی می گردد.

از مهمترین عایق های سلول بسته، می توان به عایق الاستومری اشاره نمود که همان طور که به آن اشاره کردیم در صورت استفاده این نوع عایق در کنارعایق سلول باز، شاهد بیشترین کارایی در کاهش صداهای مزاحم خواهیم بود.

در پایان نیز لازم است به این نکته مهم اشاره نماییم که در هنگام استفاده از این فوم ها در خودرو، به کار بردن فوم هایی مانند ابر پلی یورتان یا پلی اتیلن که قابلیت اشتعال دارند در مکان هایی مانند اگزوز یا نزدیک موتور بسیار خطرناک بوده و نباید استفاده شوند.

علاوه بر این، قرار گرفتن عایق صوتی و فوم ها در نزدیکی قطعات مکانیکی سبب ایجاد مشکل و اختلال در کارکرد آن ها می گردد.بنابراین ضروری است که در هنگام عایق سازی صوتی خودرو به این نکات توجه ویژه ای شود تا ایمنی خودرو تضمین گردد.

عایق الاستومری چه کاربردی در صنایع مختلف دارد؟

همان طور که می دانید، عایق ها از جمله محصولاتی هستند که به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی و جذب رطوبت در قسمت های مختلف یک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.در این مقاله سعی شده تا با شرح کاربرد های عایق در صنایع مختلف، شما را با مزیت های استفاده از این محصول آشنا نماییم.پس با ما همراه باشید.

تاریخچه پیدایش عایق های الاستومری: به تدریج با رشد جمعیت و پیشرفت تکنولوژی، گرم شدن کره زمین مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت. بنابراین کارشناسان به فکر راه چاره ای برای جلوگیری از اتلاف انرژی گرمایشی و سرمایشی افتادند.به همین منظور، یکی از راهکارهای موثر مانند ساخت عایق رطوبتی در دستور کار قرار گرفت.

عایق های الاستومری که امروزه در صنعت ساختمان سازی رواج یافته در بخش های مختلفی از جمله لوله ها و اتصالات مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع عایق های الاستومری عبارتند از:

 1-رولی

این عایق ساختار سلول بسته دارد و بیشترین کاربرد آن در صنعت ساختمان است.در قیاس با پشم شیشه، دارای نصب راحت تر بوده و در اندازه و ضخامت های مختلف طراحی گردیده است.

از جمله مزیت های مهم این نوع عایق الاستومری مقاومت و دوام بالای آن می باشد.دارای انواع رولی ساده، پشت چسب دار، روکش آلومینیوم، پشت چسب دار با روکش آلومینیوم و با روکش پروتکت بلک نیز می باشد.

2- لوله ای

همان طور که از نامش پیداست، به منظور پوشش لوله ها مورد استفاده قرار می گیرد تا مانع یخ زدگی آن در فصل سرما شود و همچنین در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت، از لوله ها در برابر زنگ زدگی و خورگی محافظت می نماید.

انواع مختلف این عایق نیز، لوله ای ساده، با روکش آلومینیوم و با روکش پروتکت بلک و سیلور می باشد.انواع ساده آن برای عایق کاری فضای داخلی و از انواع روکش دار نیز برای فضاهایی که باز هستند استفاده می شود.

 کاربرد انواع عایق لوله ای الاستومری

-لوله ای ساده

این عایق از نوع الاستومری سبب محافظت سطح مورد نظر در مقابل قارچ و کندانس می شود. کاربرد آن در صنعت نیز به این صورت است که در فضاهای تجاری و مسکونی مانع اتلاف انرژی می گردد.

-عایق لوله ای با روکش آلومینیوم

به منظور محافظت از خطوط انتقال گاز که در برابر تابش مستقیم آفتاب قرار دارند از این نوع عایق استفاده می گردد.

-عایق لوله ای با روکش پروتکت بلک و سیلور

در فضاهای داخل تاسیسات که لوله کشی سیستم سرمایش و گرمایش قرار دارند، به دلیل هدر رفت بالای انرژی، این نوع عایق های الاستومری کاربرد زیادی دارد. بنابراین این نوع عایق برای استفاده در سطوحی که آسیب پذیری بالایی در برابر رطوبت و ضربه دارند، پیشنهاد می گردد.

-عایق رولی با روکش آلومینیوم

وجود روکش آلومنیومی در این نوع عایق سبب مقاومت بالای آن در برابر ضربه و شرایط نامساعد جوی گردیده است.

-عایق رولی روکش آلومینیوم پشت چسبدار

همان طور که از نامش پیداست به دلیل وجود چسب در پشت این نوع عایق الاستومری، سرعت انجام کار بالاتر رفته و کاربرد آن نیز برای مکان هایی که در مقابل تابش نور مستقیم خورشید و یا در معرض آسیب شدید هستند می باشد.

-عایق های الاستومری رولی با روکش پروتکت بلک:

از کاربردهای مهم این عایق از نوع الاستومری می توان به استفاده از آن در سیستم تهویه و همچنین به فضاهایی که در معرض آلودگی زیادی قرار دارند اشاره نمود.

عایق الاستومری چه تفاوتی با عایق صوتی دارد؟

برای دانستن تفاوت های عایق الاستومری و عایق صوتی، ابتدا لازم است برای آشنایی بیشترتعریفی از هریک ارائه دهیم.

یکی از بهترین عایق ها در برابر سرما وحرارت بالا عایق های الاستومری می باشد. ساختارسلول بسته ی عایق الاستومری باعث شده که در برابر حرارت و برودت مقاومت خوبی داشته و از آن درتاسیسات، برای عایق نمودن لوله های سرد وگرم استفاده می گردد.

این عایق یک جایگزین عالی برای عایق های سنتی نیز می باشد چرا که برای ساخت آن مواد غیرسمی به کار برده شده و به نوعی دوستدار محیط زیست بوده و تهدیدی برای سلامت انسان و اکوسیستم به حساب نمی آید.

علت استفاده از عایق الاستومری:

عایق های الاستومری کاربردهای زیادی دارد. دو علت مهم در استفاده ازاین نوع عایق ها، نخست این است که سرما وگرمای درون ساختمان در وضعیت مطلوبی حفظ شود و به اصطلاح بارگرمایی وسرمایی فضای مورد نظرافزایش یابد و دوم به منظور کاهش اتلاف انرژی از آن استفاده می گردد.

این عایق در صنعت، خودروسازی و پتروشیمی کاربرد فراوانی دارد چرا که در برابر خورگی و رطوبت دارای مقاومت بالایی می باشد.

عایق صوتی چیست؟

به طورمعمول برای ایجاد فضایی آرام و بدون سر و صدا از فوم صداگیر استفاده می شود که به دلیل خاصیت جذب کنندگی صدا، به آن عایق صوتی نیز می گویند.

از این عایق درفضاهایی همچون منازل، محیط کار و استودیوها استفاده می گردد. یک عایق صوتی با کیفیت و ایده آل باید دارای خصوصیت جذب و شکست صوت خوبی باشد؛ همچنین ضدحریق بوده و در برابر درجه حرارات بالا مشتعل نمی شود و یا چکه نمی کند.

عایق صوتی دارای مزیت های زیادی از جمله: سبک بودن، نصب راحت، خود چسب بودن و مقاومت زیاد در برابر خورگی وآلودگی های محیط می باشد.

از انواع عایق های صوتی می توان به عایق صوتی دو طرف صاف و شانه تخم مرغی اشاره نمود. درمیان انواع عایق صوتی، عایق صوتی حرارتی هم طراحی گردیده است.در ادامه به مقایسه ی عایق صوتی با عایق های الاستومری می پردازیم.

مقایسه عایق الاستومری با عایق صوتی

-از تفاوت های مهم عایق الاستومری با عایق صوتی این است که عایق های الاستومری به دلیل مقاومت بالا یک عایق مناسب در برابر حرارت وبرودت می باشد اما ساختار سلول بسته ی آن باعث می شود که صوت از آن عبور کند.بنابراین هنگام برخورد صدا، صوت از آن عبور می نماید که به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای کاهش آلودگی صوتی نخواهد بود چرا که اصطلاحا، ضریب جذب صوت بسیار پایینی نسبت به عایق سلول باز دارند.

-اگر بخواهیم این دو عایق را از نظر مقاومت مقایسه نماییم باید بگوییم که عایق سلول بسته الاستومری دربرابر حرارت و گرما در بلند مدت به تدریج انعطاف پذیری خود را از دست داده و در ساختار آن واپاشی رخ می دهد.همچنین مقاومت عایق های الاستومری در برابرپارگی کمتر بوده و استحکام کمتری نسبت به عایق صوتی دارد.

-یکی از فاکتورهای مهم برای حذف سرو صدا چگالی یا دانسیته می باشد.در واقع هرچقدرچگالی یک ماده بیشتر باشد، عایق مناسب تری در برابر صوت به حساب می آید.

حال در مقایسه ی این دو نوع عایق باید بگوییم که عایق های الاستومری دارای چگالی 50 کیلوگرم به ازای هر متر مکعب و عایق صوتی بین 70 تا 90 کیلوگرم می باشد.

-قیمت وهزینه ای که بابت تهیه ی عایق می پردازید نیز جزو نکات مهمی است که باید در نظر داشته باشید.

مقدار مورد نظر از هریک از عایق ها که در بازار عرضه می شود از جهت اندازه روی قیمت نهایی آن ها تاثیر می گذارد. برای مثال اگر قصد تهیه ی عایق الاستومری را دارید باید بدانید که حداقل مقدار هر رول ورق ، 10 متر مربع می باشد که تهیه ی آن در متراژهای سبب بالا رفتن قیمت می گردد.

دلایل استفاده از عایق لوله ای

یکی از مهمترین دلایل موجود در استفاده از عایق الاستومری لوله ای در ساختمان های زیاد این است که این نوع عایق در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. مطمئن باشید قطع به یقین با استفاده از عایق لوله ای الاستومری بر روی لوله های تاسیساتی این امکان به وجود می آید که در برابر 30 درصد از اتلاف انرژی گرمایشی و یا سرمایشی جلوگیری شود.

یکی دیگر از دلالیل استفاده این نوع عایق، کیفیت بسیار بالای محصول می باشد. عایق لوله ای از دانسیتیه ی بالا و استانداردی برخوردار است. در ادامه این مطلب شما را با دیگر دلالیل مهم استفاده از عایق های لوله ای  الاستومری آشنا خواهیم کرد.

قیمت خوب عایق لوله ای

یکی دیگر از دلالیل استفاده از عایق الاستومری لوله ای داشتن قیمت مناسب بود. بهتر است بدانید که کالای عایق لوله ای الاستومری به شکل شاخه ای قیمت گذاری می شود. به طور میانگین عایق لوله ای الاستومری مصرفی برای هر ساختمان چیزی بین 100 شاخه ی 2 متری می باشد. با در نظر گرفتن ویژگی های زیاد این محصول می توان گفت که قیمت نهایی آن در مقایسه با سایرین بسیار مناسب تر است.

کاربرد عایق لوله در ساخت طناب ورزشی

یکی از کاربرد های عایق لوله الاستومری در ساخت طناب ورزشی می باشد. این نوع عایق در صنعت های بسیار زیادی کاربرد دارد. در زمان ساخت طناب ورزشی می توان از عایق لوله ای استفاده کرد. دسته های موجود در طناب از جنس پلاستیک ساخته می شود. برای اینکه دسته های طناب از دست افراد سر نخورد بهترین را این است که دسته های طناب را با عایق لئله ای الاستومری پوشش داده شود. این کار باعث می شود دست ها دیگر سر نخورند و همین طور عرق نکنند.

یخ زدگی لوله های آب در زمستان

یکی دیگر از دلالیل استفاده از عایق الاستومری لوله ای این است که از یخ زدگی لوله های آب در زمستان جلوگیری می کند. بهترین کار برای جلوگیری از یخ زدگی لوله های آب، عایق کردن لوله ها به وسیله عایق الاستومری می باشد. با عایق کردن لوله های آب به این وسیله، آنها را  در برابر یخ زدگی مقاوم می کند. عایق لوله ای الاستومری ابعاد و ضخامت های گوناگونی دارد و به منظور عایق کاری لوله های فولادی و پلاستیکی وحتی مسی مفید می باشد.

بنابراین از دیگر دلایل موجود در استفاده از عایق لوله ای الاستومری، این است که اجازه نمی دهد لوله های آب ساختمان شما در فصل های سرد سال دچار یخ زدگی شود و در نهایت موجب آسیب رساندن به لوله ها شوند.

عایق فوم مشکی

عایق فوم مشکی همان عایق لوله ای الاستومری است که بسیاری از افراد نام عایق الاستومری را عایق فوم مشکی می دانند. در واقع برخی از افراد به جای عایق های الاستومری از کلمه فوم مشکلی استفاده می کنند. پس هر جا کلمه ی فوم مشکی را شنیدید بدانید همان عایق های الاستومری می باشد. عایق فوم مشکی در دو مدل رولی و لوله ای وجود دارد.

 مدل رولی عایق الاستومری به صورت یکسری و رولی می باشد اما عایق لوله ای به صورت لوله ای می باشد که هر کدام از آنها در بخش های مختلف کاربرد های خاص خود دارند. در این مطلب شما را با یکسری از کاربرد های مفید عایق لوله ای آشنا کردیم.

شما با استفاده از عایق های الاستومری لوله ای می توانید ساختمان خود را به دلایلی که در بالا ذکر شد مجهز تر کنید. زیرا هم در هزینه ها و هم در اتلاف انرژی صرفه می شود و هم دیگر لوله ها دچار یخ زدی نمی شود که به آنها آسیب وارد کند تا مجبور شوید همه آنها را عوض کنید و هزینه اضافی پرداخت کنید.

از عایق الاستومری NBR چه می دانید؟

یکی از جدیدترین نوع عایق ها، عایق الاستومری است که به دلیل مزیت های فراوانی که دارد به سرعت جایگزین عایق های قدیمی شده و امروزه در انواع مختلفی مانند عایق الاستومری NBR، نخ دار و… در بازار عرضه شده اند که می توانید با مراجعه به مراکزمورد نظر، محصول دلخواه خود را تهیه نموده و برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار دهید.

یکی از مزیت های عایق الاستومری ساخت جدید، استفاده ی آسان و بدون پیچیدگی ازآن می باشد .همچنین در مقایسه با عایق های سنتی، مانند پشم شیشه و… که تبعات استفاده از آن ها آسیب به محیط زیست را به دنبال داشت، امروزه عایق الاستومری هیچ گونه تهدیدی برای محیط زیست به شمار نمی رود.

از مهمترین نکاتی که درمورد عایق سازی ساختمان ها باید مورد توجه قرار بگیرد، نوع سیستم حرارتی و برودتی ساختمان موردنظر، محدوده ی جغرافیایی و توجه به سطحی که در تماس با محیط می باشد است.

یک نوع عایق الاستومری مناسب برای عایق کاری سازه هایی مانند ساختمان ها، عایق های بدون هالوژن است که به دلیل نوع ساختار ومقاومت بالایی  که در برابر حرارت دارد اغلب به عنوان محافظی در مقابل رطوبت به کار برده می شود.

عایق های الاستومری NBR:

یکی از انواع عایق های الاستومری که امروزه کاربردهای زیادی درحوزه های مختلف دارد، عایق های الاستومری NBR می باشد. نام های دیگراین نوع عایق Buna-N و یا  Perbunan نیزمی باشد. در واقع متشکل از مواد پلیمری آکریلونیتریل (ACN) و بوتادین بوده و به دلیل اینکه از مقاومت فوق العاده ای در برابر شرایط گوناگون محیط مانند ضربه و یا فشارهای قوی برخوردار می باشند، انتخاب مناسبی برای ممانعت ازورود و جذب رطوبت و آسیب های احتمالی هستند.

انواع عایق الاستومری مانند نخ دار مسلح یا عایق فوم الاستومری بدون هالوژن به دلیل نوع ساختار سلولی بسته ای که دارند، از جذب و عبور رطوبت ویا حرارت جلوگیری کرده وبنابراین در برابر تغییرات جوی محافظ مناسبی بوده و به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای عایق کاری تمامی تاسیسات می باشد.

این نوع عایق دارای نام های تجاری نیپل (Nipol) و یوروپرن (Europrene) نیز می باشد و به جرأت می توان گفت از بهترین عایق های تولید شده برای عایق کاری لوله و یا دیوارهای تاسیسات مختلف می باشد.

کاربردهای لاستیک NBR:

بد نیست بدانید که بیشترین تولید لاستیک نیتریل یا NBR توسط دوکشورچین وتایوان  می باشد.

همان طور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، عایق الاستومریNBR از مقاومت بالایی برخورداراست.این مقاومت حتی در برابر سوخت های مایع و روغن ها نیزقابل مشاهده است و به همین دلیل درواقع کاربرد اصلی آن در ارتباط با همین مواد می باشد.

اما این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که لاستیکNBR که یک نوع لاستیک مصنوعی است، دارای قیمت بالایی بوده و بنابراین بسیار مهم است که علاوه برمقاومت بالایی که در برابرضربه و فشار دارد، در برابرساییدگی و فرسایش در اثر حرارت بالا نیز ازدوام وعمربالایی برخوردار باشد.

از دیگر کاربردهای مهم NBR، در صنعت اتومبییل می باشد که در بخش های مختلف کاربرد دارد مانند شلنگ هایی که برای حمل سوخت و یا روغن مورد استفاده قرار می گیرند. برای درزگیرهایی مانند درزگیر یاتاقان، یا برای محفظه ی روغن، برای لنت ترمز و یا درزگیر پمپ آب نیز از آن استفاده ی فراوانی می گردد.

به جزکابردهای مفید لاستیک NBR در زمینه ی تجهیزات اتومبیل، می توان کابردهای دیگرآن در سایر بخش ها مانند ساخت دستکش،عایق کاری لوله ها، تولید کفش کار و حتی ظروف را نیزنام برد. بهتر است مطلب برای انتخاب یک عایق مناسب باید چه مواردی را رعایت کرد؟ را هم مطالعه نمایید.

کلام پایانی:

همان طور که اشاره کردیم NBR یکی از پرکابردترین محصولات مورد استفاده درلاستیک سازی و دیگر صنعت های مهم می باشد.یکی از مؤلفه های اصلی در جلب رضایت مشتریان، مقاومت مثال زدنی آن دربرابرضربات و آسیب های محیطی مختلف می باشد که سبب شده افراد، تنها با یک بار صرف هزینه از ورود خسارت های جبران ناپذیربه تاسیسات خود ممانعت نمایند.

راهنمای لازم درباره عایق الاستومری

با توجه به اینکه عایق های الاستومری در دهه ۵۰ میلادی اختراع و تولید شده است اما هنوز ممکن است برای برخی از افراد ابهاماتی در ز زمینه عملکرد ویژگی ها و مزایای این عایق وجود داشته باشد.  به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با  عایق های الاستومری به طور کامل آشنا کنیم.

عایق های الاستومری در واقع یک لاستیک مصنوعی می باشد که می تواند از ساختار سلول بسته یا سلول باز تولید شود و به شکل رولی یا لوله ای باشد. بهتر است بدانید که لبه خارجی این عایق از سطحی صاف برخوردار است که به عنوان یک حائل بخار عمل می کند. به خاطر داشتن ویژگی انعطاف پذیری در این عایق در مقایسه با عایق های سخت مثل شیشه سلولی،فوم فنولیک پلی ایزو نسبت به ترک خوردگی و شکستگی و یا از بین رفتن متریال کمتر حساس است. یکی دیگر از ویژگی های این عایق است که فاقد فیبر و ترکیبات آلی است.

عایق الاستومری سلول بسته به دلیل داشتن توانایی استثنایی که در کنترل چگالش در سیستم های مکانیکی با دمای پایین دارد، این نوع عایق بیشتر برای سیستم های تهویه مطبوع و همین طور لوله کشی ها و سیستم های برودتی استفاده می شود. این نوع عایق بخاطر سلول بسته بودن، اجازه نفوذ بخار آب آب را به داخل آن می دهند به همین خاطر بهترین انتخاب برای محافظت از لوله ها و تجهیزات می باشد. همچنین این عایق در مقابل یکی از مهمترین مشکلات و نگرانی ها در صنایع  مختلف ایجاد خوردگی در زیر عایق، مقاوم است.

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد استفاده از این نوع عایق منجر به صرفه جویی در هزینه ها می شود، زیرا زمانی که بخار آب یا آب یا رطوبت به داخل عایق نفوذ کند موجب از بین رفتن سیستم های مکانیکی گران قیمت خواهد شد. بنابراین با استفاده از این نوع عایق ها از نفوذ بخار آب جلوگیری می شود در نتیجه نیاز به صرف هزینه زیاد برای سیستم های مکانیکی نمیشود.

چنانچه سیستم عایق کاری به درستی طراحی انتخاب و نصب شود می تواند به خوبی هدر رفتن یا افزایش گرما و چگالش را مدیریت کند. همچنین موجب می‌شود طول عمر سیستم مکانیکی افزایش یابد توجه داشته باشید که عایق الاستومری سلول بسته برخلاف سلول باز آن زمانی که با رطوبت در تماس قرار می گیرد بازده حرارتی خود را از دست نمی دهند و هرگز موجب رشد قارچ و کپک نمی شود.

یکی از اساسی‌ترین نکاتی که باید در زمان انتخاب عایق طراحی و نصب آن در نظر گرفته شود، ضخامت آن می باشد. عواملی مثل دمای خط لوله آب یا گاز، سایز آن، نوع لوله، رطوبت نسبی، دمای محیط و اینکه آیا از محافظه جکت خارجی برخوردار است یا خیر در انتخاب ضخامت این عایق ها موثرند.

کاربرد عایق الاستومری

عایق های الاستومری کاربردهای بسیار زیادی دارند که در این مطلب به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.

کاربردهای عایق های الاستومری عبارتند از:

عایق کردن تجهیزات و لوله‌های آب سرد

عایق کاری لوله های سیستم های تهویه

عایق کاری لوله های آب گرم و آب سرد خانگی

عایق کردن لوله های سیستم های برودتی

عایق لوله VRF

عایق کاری لوله های کرایوژنیک

عایق کاری صوتی برای لوله ها و داکت ها

برای ایجاد مقاومت در برابر اشعه uv

آستر داکت

ریپینگ داکت

در شرایطی که عایق بدون هیچ روکشی در برابر اشعه یو وی قرار داده شود با گذشت مدت زمانی ممکن است تخریب شود به همین خاطر تولید کننده بایستی روکشی مخصوص برای محافظت از آن در برابر اشعه uv در نظر گرفته شود.

همه چیز درباره نحوه نصب عایق الاستومری:

آموزش نصب عایق های الاستومری:

قبل از اقدام به نصب این عایق، ابتدا بهتراست نکاتی را که در این مقاله گردآوری کرده ایم را حتما مطالعه نمایید .با ما همراه باشید.

1-نخست دقت نمایید سطحی که برای نصب این عایق درنظر دارید کاملا تمیز و عاری از گرد وخاک و چربی و…. باشد چرا که وجود آلودگی روی سطح باعث می شود که ان طور که باید ، عایق های الاستومری چسبندگی نداشته باشد.

2-باید چسب مایعی که برای نصب عایق در نظر دارید را حتما به هم بزنید و مخلوط نمایید.

3-ابزارهای ضروری برای نصب این عایق ها عبارتند از:

-وسیله ای برای برش عایق؛

-خط کش

-گونیا

-نقاله

-یک عدد قلم برای استفاده از چسب روی سطح موردنظر؛

4-شاید اندازه ی لوله ی موردنظر را که برای نصب عایق در نظردارید ندانید.شما می توانید از یک عدد مترو یا نوار که ضخامتی مشابه عایق دارد استفاده کنید و به این ترتیب با یافتن محیط لوله، سایز آن را بیابید.

البته حتما دقت کنید هنگامی که نواررا دور لوله می پیچید به هیچ وجه آن را نکشید چرا که باعث ایجاد خطا و اشتباه در اندازه گیری می گردد.

5-برای چسباندن عایق، توجه نمایید که سطح لوله را به هیچ وجه چسب نزنید و تنها لبه های عایق آن هم به نحوی که روی لوله  ودر طول آن قرار گرفته، چسب کاری گردد.

6-اگرعایق الاستومری موردنظرتان دارای پهنا یا طول زیادی نبود، می توانید آن را رول نموده و بعد از چسب زدن لبه هایش اقدام به نصب نمایید که این کارسرعت انجام کارتان را بالا می برد.

نحوه عایق کاری لوله :          

-برای انجام عایق کاری روی این لوله ها در ابتدا تا انتهای عایق های الاستومری لوله ای مورد نظر، یک برش طولی ایجاد می کنیم ؛

-قدم بعدی چسب کاری است که بعد ازاینکه عایق برش داده شده روی لوله قرار گرفت، در محل برش آن از چسب عایق استفاده می نماییم؛

-پس از خشک شدن چسب ها می توانید به آرامی لبه ها را بچسبانید؛

نحوه عایق کاری مخزن ها:

-درهنگام عایق کاری مخازن، در ابتدا سطح روی مخزن را باید با تینرتمیز کنید؛

 -قدم بعدی همان طور که در بخش قبل گفته شد اندازه گیری محیط، ارتفاع و دیواره ی مخزن مورد نظر است.

-حالا پس از اندازه گیری، برش عایق الاستومری طبق اندازه های تعیین شده انجام می شود و سپس لبه ها چسب کاری شده و روی مخزن قرار دهید.در این مرحله پس از خشک شدن چسب، می توانید لبه ها را به هم متصل نمایید.

-پس از انجام مراحل قبل، حتما با این سوال مواجه می شوید که: حالا چطور درب مخزن را عایق کنم؟

برای این کارابتدا باید اندازه ی شعاع دررا مشخص کنید و سپس به رسم دایره ای  روی این نوع عایق با همان اندازه ای که به دست آوردید بپردازید.پس ازآنکه این دایره را برش زدید، کل درب مخزن و همین صفحه ی برش داده شده را چسب بزنید.سپس با خشک شدن چسب ها، صفحه ی برش داده شده را روی درب قرار داده و از ناحیه ی وسط به سمت لبه ها فشارایجاد کنید.بعد ار چسباندن عایق الاستومری به در، حال می توانید لبه های آن را نیز چسب کاری نمایید.

نحوعایق کاری داکت(DUCT) سیستم تهویه مطبوع:

-مانند بخش های قبل که به آن اشاره کردیم، ابتدا سطح در نظر گرفته شده را از آلودگی و گرد وخاک پاک نمایید؛

-سطح مورد نظرتان را اندازه گیری کرده و عایق های الاستومری را طبق اندازه تعیین شده برش دهید؛ بهتر است مطلب با کابرد های بیشتر عایق های الاستومری آشنا شوید را هم مطالعه نمایید.

– سطح روی کانال را چسب کاری نمایید.برای اینکه عمل نصب عایق به خوبی انجام شود وبهترین نتیجه حصول گردد، بهتراست اتدا از قسمت های پایین کانال را عایق نموده وسپس روی ان را عایق کاری کنید. این کار، بهترین روش برای عدم نفوذ رطوبت به سطح موردنظرتان است.

کنترل تقطیر به وسیله عایق الاستومری

یکی از ویژگی های این عایق ها این است که می تواند تقطیر را کنترل کند. عایق های الاستومری با کند کردن بسیار خوب بخار می تواند به راحتی تقطیر را کنترل کند و همین طور باعث جلوگیری از خوردگی لوله های سرمایشی، چیلرها، کانال ها و کفشور های بام می شود. برای حفظ دمای محیط باید ضخامت عایق به اندازه ی مورد نیاز باشد تا دما از محیط خارج نشود. توجه داشته باشید که حفظ این دمای سطحی موجب پیشگیریی آسیب رسیدن به مصالح ساختمانی، جلوگیری از رشد قارچ و کپک و کم کردن هزینه های انرژی مصرفی چیلرها می شود.

حال ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چگونه عایق های الاستومری به کنترل تقطیر کمک می کند؟

هنگامی که سیستم لوله کشی و همین طور تجهیزات در دمایی که از دمای محیط کمتر است، کار می کنند، رطوبتی که در هوای موجود در سطح یا داخل عایق وجود دارد بر روی سطح لوله سرد منجمد یا تقطیر می شوند. برای جلوگیری از تقطیر باید سیستم توسط ضخامت مناسب و به اندازه و کند کننده های تقطیر حفظ شوند.

توجه داشته باشید که اگر عایق مرطوب شود این امکان را دارد که موجب خوردگی و بی اثر شدن عایق شود. یکی از مهمترین مواردی که در طراحی سیستم ها وجود دارد این است که  از این عایق با ضخامتی مناسب و به اندازه و همین طور یک سیستم کند کننده تقطیر استفاده شود. این موارد باعث می شوند که تقطیر در درون و سطح عایق کنترل شود. کاربرد این نوع عایق الاستومری بر روی چیلرها، لوله های سرمایشی و زهکش های بام ها می باشد.

استفاده از ضاخمت مناسب و به اندازه این عایق برای این است که دمای سطح را بالاتر از دمای ممکن حفظ کند تا موجب جلوگیری از تقطیر بخار موجود بر روی سطح آن شود. همچنین به یک سیستم کند کننده تقطیر نیاز است.استفاده از این سیستم برای محدود کردن انتقال رطوبت از اتصالات و سطوح و درز ها می باشد. اگر تقطیر کنترل شود طراح سیستتم می تواند موارد زیر را کنترل کند:

این امکان را دارد تا رشد کپک و موارد بهداشتی ناشی از تقطیر آب را کنترل کند.

همچنین می تواند نیاز سیستم به تعمیر و نگهداری را کاهش دهد و ضریب عملکرد را افزایش دهد.

همچنین می توان خوردگی لوله ها، اتصالات و شیر آلات را از تجمع آب درون سیستم عایق کاری کنترل کرد.

کنترل پروسه با عایق کاری

حفظ دمای پروسه، بهینه سازی کیفیت محصولات در حین کار

یکی دیگر از ویژگی های استتفاده از عایق کاری حفاظت از محیط زیست می باشد. با عایق کاری مناسب گاز های گلخانه ای کمتر تولید می شوند و در نتیجه آلودگی کمتر می شود. منظور از کاهش مصرف انرژی که در بالا به آن اشاره کردیم، همان کاهش آلاینده ها می باشد.

   استفاده از عایق کاری مناسب موجب کاهش مصرف انرژی می شود. این به این معنا می باشد که سوخت فسیلی کمتری به منظور تولید همان مقدار انرژی بایستی سوزانده شود. به همین خاطر است که به دنبال آن ورود مقادیر گازهایی مثل دی اکسید گوگرد و دی اکسید کربن به اتمسفر کمتر می شود. همانطور که ممکن است خیلی از شما بدانید، یکی از اصلی ترین گاز های گلخانه ای که موجب گرمتر شدن زمین می شود، گاز دی اکسید کربن می باشد. همجنین اصلی ترین عامل برای ریزش باران های اسیدی، دی اکسید گوگرد می باشد. بنابراین به همین خاطر است که می گوییم عایق الاستومری در حفظ محیط زیست نقش بسیار موثری د ارد.

 

ایمنی در برابر حریق

یکی دیگر از ویژگی های عایق های الاستومری ایمنی در برابر آتش می باشد. آنها با ترکیب سایر مواد و مصالح در سیستم های ایمنی در مقابل آتش در کانال های هوا و تعداد زیادی تاسیسات مکانیکی و الکتریکی کاربرد دارند.

برای نصب عایق های الاستومری رعایت این نکته واجب است که دقت کنید آن را پیرامون زاویه های نود درجه نکشید چرا که کشیده شدن این عایق، باعث کاهش ضخامت و نازک شدن آن می شود و امکان آسیب تا 40 درصد به این نوع عایق هم  در این مواقع بر اساس میزان ضخامت دیوارکه در اطراف زاویه ی مورد نظر وجود دارد، امکان پذیر است.

علت این امر این است که با از بین رفتن ضخامت عایق، میعان صورت می گیرد و به علت فشار زیاد عایق الاستومری دچار فرسایش زود هنگام می گردد.

منابع مهم برای راهنمای نصب عایق های الاستومری:

انجمن ملی عایق (National Insulation Association) یک راهنمای خوب برای نصب این نوع عایق است که به کمک تولیدکنندگان این عایق آمده است. همچنین برای دانستن این نکته که ضخامت عایق های الاستومری درموارد مختلف باید چگونه باشد و ارائه ی راهکارهایی برای جلوگیری از تراکم این عایق نیز می توان به کتاب ها  و یا سی دی های آموزشی که در این زمینه ارائه شده است مراجعه نمود.

نشریه یا خبرنامه های فنی ازتولیدکنندگان عایق الاستومری وهمچنین انجمن گرمایش، سرمایش و تهویه ی مطبوع آمریکا (ASHRAE ) نیز از منابع دیگری هستند که برای کمک و راهنمایی های بیشتردراختیارمصرف کنندگان قرار گرفته است.

برای اطلاع از بایدها و نبایدهای نصب عایق های الاستومری نیز می توان استانداردهای ارائه شده توسط انجمن ایمنی و حریق آمریکا(NFPA) را مطالعه نمود.

عوامل مؤثر در تعیین ضخامت عایق های الاستومری:

برای تعیین ضخامت مناسب این عایق ها وپیشگیری از تراکم، عوامل زیادی دخیل هستند که می توان به سایز لوله، درجه حرارت و دمای محیط، میزان انتشار و بازتاب حرارت ازعایق و رطوبت اشاره نمود.همچنین پوششی که به عنوان محافظ به کار برده شده هم ازدیگرنکات مهم ومؤثردرتعیین ضخامت این عایق است.

مزیت عایق الاستومری:

برای مواردی که کنترل چگالش مدنظرما است، این عایق با بالاتر نگه داشتن دمای سطح مورد نظرازنقطه ی شبنم، کاربردی مهم داشته و دراین حالت، این نوع عایق به کار برده شده به رنگ مشکی باشد نیز یک مزیت به حساب می آید.

از دیگر کاربردهای مهم این عایق، برای تهویه و برنامه های برودتی بوده چرا که این عایق ها هنگام انبساط یا انقباض سیستم (هنگامی که از دمای گرم تا سرد درچرخش است) انعطاف پذیری بالایی دارند.

یکی ازمزایای مهم عایق های الاستومری، آب بندی سیستم است که این امراز ورود و نفوذ هوای محیط جلوگیری می کند واستفاده موفقیت آمیز درسیستم های گرمایش نیزباعث شده که این عایق ها درمیان صاحبان تاسیسات، طرفدار زیادی داشته باشد. بهتر است مطلب جایگاه عایق های الاستومری در زندگی امروزی ما کجاست؟ راهم مطالعه نمایید.

موارد استفاده از عایق های الاستومری:

این عایق در موارد مختلفی به کار برده می شود که عبارتند از: جلوگیری از اتلاف انرژی، کاهش مصرف آب، کاهش سروصدا، ارتقا وبالابردن کیفیت عملکرد تجهیزات، ایجاد تهویه ی مطبوع، سردسازی یا تبرید که به عملی می گویند که گرما را از مخزنی که دارای دمای پایین است به مخزنی با دمای بالاترانتقال می دهند.

عایق الاستومری با صرفه جویی در مصرف آب و انرژی باعث کاهش هزینه ها نیز می شود به همین دلیل در لوله کشی آب گرم کاربردهای زیادی دارد و می توان گفت از مهم ترین کاربردها ومزایای این عایق ها می باشد.

مزیت های روکش کردن عایق های الاستومری

با گذشت زمان این نوع عایق به کار رفته ممکن است بر اثر تغیرات آب و هوایی، اشعه uv ، مواد شیمیایی خشن، سوء استفاده مکانیکی و … مورد آسیب قرار بگیرد و یا بخاطر نصب نادرست و ضعیف ویژگی عایقی خود را از دست بدهد. در شرایطی که عایق خاصیت خود را از دست بدهد موجب می شود انرژی به هدر برود بنابراین تجهیزات شما باید برای ایجاد انرژی، بیشتر کار کنند. علاوه بر این موارد ممکن است در زیر عایق خوردگی به وجود بیاید. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از ایجاد این موارد از روکش کردن عایق‌ الاستومری استفاده کنید. این کار موجب می شود طول عمر و دوام عایق های الاستومری بیشتر شود.

چه زمانی استفاده از روکش یا کاور برای عایق الاستومری ضروری است؟

در اینجا ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که چه زمانی باید از روکش برای عایق های الاستومری استفاده شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که ابتدا شرایط فضایی که قرار است در آن از این عایق استفاده کنید را در نظر بگرید. اگر قرار است از این عایق در فضای باز استفاده کنید، بهتر است که همان ابتدا از روکش استفده کنید تا بر اثر تغییرات آب و هوایی و اشعه نور خورشید در گذر زمان مورد آسیب واقع نشود. زیرا همانطور که گفته شده این عایق ها ممکن است با گذشت زمان و بر اثر مواردی که در فضای باز مقدار آن نیز بیشتر است، دوام خود را از دست بدهد.

روکش عایق های الاستومری بر روی سطح بیرونی عایق نصب می شود. این امکان وجود دارد که در برخی از موارد از روکش فلزی یا جکت یا پی وی سی برای عایق الاستومری استفاده کرد. این روکش ها محافظ های بسیار خوبی برای عایق در برابر تغییرات آب و هوایی، اشعه نور خورشید، مواد شیمیایی مضر و سوء استفاده های مکانیکی می باشد. یکی دیگر از روش های موجود برای روکش کردن عایق ، رنگ کردن یا بتونه کاری می باشد.

یکی دیگر از روش های موجود برای روکش کردن عایق ها که بسیار مرسوم است و بیشتر از آن استفاده می شود، روکش آلومینیومی می باشد. این نوع روکش با ضخامت های 130 ، 170 ، 230 و 400 میکرون وجود دارند که برای عایق های الاستومری با روکش آلومینیوم ساده و عایق های الاستومری با روکش آلومینیوم مسلح قابلیت اجرا دارد.

نقش روکش عایق الاستومری درفضای داخلی ساختمان

توجه داشته باشید که عایق هایی که در فضای داخلی نصب می شوند نیازی به روکش و محافظ نداشته اند مگر در شرایط و موارد خاصی که به کمی محافظ نیاز دارند. دلیل اصلی استفاده از روکش برای عایق های الاستومری نصب شده در فضای داخلی، جلوگیری از آسیب رسیدن به عایق بر اثر سوء استفاده های مکانیکی مثل سوراخ شدن، مقاومت در مقابل مواد شیمیایی و یا حتی زیبایی می باشد.

 

روکش آکریلیک عایق های الاستومری

یکی از انواع روکش های این نوع عایق که به صورت گالنی تولید می شود و می توان آن را برای همه ی عایق های الاستومری استفاده کرد، روکش آکریلیک می باشد. به منظور عملکرد بهتر و بهینه تر باید از این روکش به صورت دو لایه استفاده کرد و آن را بر روی عایق نصب کرد. توجه داشته باشید که بکار گیری این نوع روکش برایی همه عایق هایی که در فضای داخلی و بیرونی نصب شده اند، کاربرد دارد.

روکش آلومینیوم عایق های الاستومری

یکی دیگر از روکش های مورد استفاده برای عایق های الاستومری، روکش آلومینیوم می باشد. این نوع روکش بیشتر برای داکت ها یا مخزن های خارجی که در پشت بام ها قرار دارد مناسب است. این نوع روکش در ضخامت های مختلف در دو نوع مسلح و ساده تولید می شوند و موجب می شود عایق طول عمر بیشتر و همین طور دوام بیشتری پیدا کند. این نوع روکش در برایر سوراخ شدن مقامت لازم را دارد و نیاز چندانی به نگهداری ندارد.

جَکِت

یکی دیگر از روکش های مورد استفاده برای عایق های الاستومری، جَکِت می باشد. در زمان هایی که قصد داشته باشیم سیستم‌های تهویه مطبوع یا سیستم های برودتی را عایق کنیم می توانید برای محافظ بیشتر از عایق آن از جکت که محافظ بسیار خوبی می باشد، استفاده کنید.

دانستنی های عایق الاستومری

این نوع عایق دارای سلول های بسته نیتروژن میباشد که از نوع خاصی این سلولها به وجود می آیند، این حالت موجود در آنها باعث می شود که عایق های الاستومری بتواند هم خواص حرارتی خوبی داشته باشد و هم عایق های صوتی خوبی باشند و هم خواص برودتی داشته باشند و عایق برودتی خوبی را از خود نشان دهند.

کما اینکه استفاده از عایق های الاستومری در ساختمان و صنعت می تواند این ویژگی را بدهد که اگر در هنگام حریق، عایق در ساختمان در معرض حریق قرار گیرد، اول از همه شعله را به طور خودکار خاموش میکنه و هیچ کمکی به ادامه و رشد شعله آتش نخواهد کرد. همچنین دود زیادی از خود تولید نمی کند و همچنین اگر دچار آتش سوزی و یا در معرض حرارت بسیار زیادی باشد به صورت قطره چکانی و چک کردن موجبات ناامنی راههای فرار و خروج افراد در محل حادثه را از خودش نشان نخواهد داد.

بنابراین یکی از مهمترین ویژگی های عایق الاستومری همین مقاومت در برابر حریق می باشد. افراد می توانند با بکارگیری این عایق در ساخت و ساز ساختمان خود آن را در برابر اطفای حریق تا حدودی حفظ نمایند. پس از اساسی ترین کاربرد های عایق های الاستومری در صنعت ساختمانی می باشد. البته این عایق ها در دیگر صنعت ها نیز کاربرد دارد.

یکی از پرکاربردترین تجهیزات جانبی در صنعت ساختمان سازی این عایق می باشد. با توجه به ویژگی های به خصوص عایق های الاستومری  توانسته است بسیاری از مشکلات معماران و مسئولین تاسیسات را را برای ساختن ساختمان ها رفع کند.

یکی دیگر از مهمترین و بهترین ویژگی های عایق های الاستومری این است که که از بعد رفتن انرژی به وسیله لوله های آب گرم و آب سرد جلوگیری می کند. عایق الاستومری علاوه بر اینکه لوله ها را عایق میکند همانطور که گفته شد در جلوگیری آنها از حریق نیز نقش بسیار موثری دارد. دلیل ضد حریق بودن عایق های الاستومری این است که بین اجزای سازنده آن پیوستگی زیادی وجود دارد و همین پیوستگی مانع نفوذ حرارت آتش بلوند ها یا فضاهای تاسیساتی می شود.

به همین دلیل است که معماران و مسئولین تاسیسات در زمان ساخت و ساز انواع ساختمان ها تلاش می کنند از عایق های الاستومری بیشترین استفاده را داشته باشند تا به وسیله آن با یک بار هزینه از دیگر هزینه هایی که در اثر نبودن آنها ممکن است برای ساختمان اتفاق بیوفتد، جلوگیری کنند.

البته بهتر است بدانید که عایق های الاستومری دارای انواع مختلفی می باشد به همین خاطر می توان در هر فضا با توجه به نیاز آن مکان از یکی از انواع عایق های الاستومری استفاده کرد. به کارگیری و انتخاب کدام نوع از عایق های الاستومری به عهده مسئول تاسیسات می باشد و ایشان با توجه به فضای مد نظر و نیازمندیهای آن فضا بهترین نوع از عایق الاستومری را که برای آن فضا مناسب است برای عایق کاری لوله ها و جداره ها استفاده می کنند

فوم های لاستیکی موجود در این عایق شامل ارزش عایق حرارتی بالایی است که در مقابل آب و بخار آن مقاومت خوبی دارد و همین طور در برابر اشعه های ماورای بنفش و شرایط آب و هوایی نامناسب و روغن ها مقاومت زیادی دارند. این فوم های لاستیکی این عایق این توانایی را دارند که نصب و استفاده با انعطاف پذیری بالارا را فراهم کنند. در نتیجه امکان تشکیل قارچ را بر روی خود به هیچ روی نمی دهند.

یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی های عایق های الاستومری ضریب بالای نفوذپذیری گرما می باشد. به خاطر ویژگی سلول بسته این عایق حبس هوای پایدار در این سلول ها و هدایت گرمای کم مواد عایق های الاستومری موجب شده است که انتقال گرما به اندازه قابل توجهی کاهش یابد و همینطور دمای موجود در سطح بابکارگیری مقدار کمی عایق الاستومری به اندازه ایده آل برسد.

کانال فلکسیبل با عایق های الاستومری

عاملی که نقش بسیارخیلی موثری در نصب سیستم های تهویه دارد ، کانال کشی با عایق های الاستومری است. یکی از مشکلاتی که کانال های هوا را درگیر کرده موضوع عایق کاری آن ها است که باعث شده نیاز به کانال های پیش عایق بسیار ضروری شود.

در زمان تولید کانال فلکسیبل با عایق های الاستومری، سه لایه ی متصل به هم با روکش آلومینیوم بافته شده و به واسطه ی یک فنر از جنس فولاد ، مقاوم شده است.

کانال فلکسیبل با عایق الاستومری (EPDM)

این محصول  دارای شکل فنری با سه لایه است که شامل :

لایه درونی با فویل آلوومینیوم لمینیت شده است ؛

لایه وسطی فوم متراکم الاستومری است که به عنوان عایق حرارتی عمل میکند ؛

لایه خارجی دارای روکشی است که جنس آن آلومینیوم لمینیت شده است.

ویژگی های کانال فلکسیبل با عایق های الاستومری

کانال فلکسیبل با این نوع عایق، طول عمر بالایی دارد و دارای انعطاف زیادی است ، همچنین با محیط زیست سازگاری دارد وسبک است . برای نصب این کانال ها ، پوشش اضافی لازم نیست و بسیار سریع می توان این کار را انجام داد.

این کانال، به هیچ وجه گرد وغباردر محیط منتشر نمیکند، نشت هوا و قابلیت خودسوزی ندارد. همچنین در محدوده دما 30- و 110+  مقاوم است و ضریب انتقال گرما و حرارت آن بسیار پایین است و درمقابل رطوبت مقاومت خوبی دارد.

علاوه براینکه فضای کمتری را اشغال میکند، هنگامی که جریان هوا در حال انتقال است، با تراکم زیادی که این عایق دارد ، مانع صدای آن می شود.

استفاده از عایق الاستومری ، باعث شده است که برترین کانال فلکسیبل پیش عایق در مارکت، این محصول باشد. طول استاندارد این کانال 6متر است و قطرآن در سایزهای ۱۶″- ۱۴″ ۱۲″- ۱۰″- ۸″- ۶″- ۵″- ۴″ است.

درباره کانال فلکسیبل با عایق های الاستومری:

سطح درونی و بیرونی این محصول با صفحه آلومینیومی که عایق های الاستومری در بین آن ها گذاشته شده لمینیت شده است و مقاومت آن به وسیله ی فنرهای فولادی صورت گرفته است.

سطح  داخلی و سطح بیرونی آلومینیوم که با فنر فولادی مقاوم شده است ، در کانال های فلکسیبل معمولی وجود دارد و همچنین دارای عایق پشم شیشه هم هستند.

کانال های فلکسیبل معمولی در اندازه ای کمتراز25 میلیمتر تولید نمی شوند ؛ یک علت مهم آن این است که عایق شدن آن ها به وسیله ی پشم شیشه صورت می گیرد و زمان زیادی می برد.

اما سایر موادی که در ساختن عایق در تولید کانال های پیش عایق (PSB)  به کار می رود چون قابلیت استفاده را دارند ، دراندازه و ضخامت های 20-6 میلی مترهم تولید می شوند.

در پروسه ی نصب کانال فلکسیبل های معمولی ، اول لوله داخلی با چسب به کانالی که هوا را انتقال می دهد و اصلی است ، متصل می شود. پس ازآن برای به پایان رساندن کار مونتاژ، روکش بر روی لوله داخلی قرار گرفته و سوار می شود.هم چنین در این کانال ها اگر پشم شیشه در تماس با هوای محیط قرار بگیرد ، با گذر زمان در حالی که گرد و غبارآن در محیط پراکنده شده است و با تنفس وارد بدن انسان شود ، باعث به خطر افتادن سلامتی انسان می گردد و حتی باعث ایجاد آلرژی هم خواهد شد.

اما در پروسه ی نصب کانال فلکسیبل با عایق الاستومری(PSB Black) ، با چسب و بست، کاربه آسانی انجام می شود. همین امر باعث شده که هم هزینه و هم زمان کمتری را به خود اختصاص دهد که در واقع یک مزیت مهم این کانال می باشد. همچنین چون این کانال به صورت لمینیت تولید می شود وعایق در آن وجود دارد باعث آلرژی در انسان نمی شود و سلامتی را به خطر نمی اندازد.

نقش اساسی عایق های الاستومری در هوای ساختمان ها

بهتر است بدانید یکی از مواردی که در تهویه های ساختمان نقش مهمی دارد، سیستم های تهویه HVAC می باشد. حال ممکن است بپرسید پس نقش عایق لاستومری در بهبود بخشیدن به هوای ساختمان چیست؟ در جواب باید بگویم متریال های عایقی که برای این سیستم استفاده می شود نقش اساسی در بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان دارد. بنابراین یکی دیگر از مواردی که در بهبود هوای داخل ساختمان تاثیر دارد، عایق خوب و مناسب است.

دقیقا برعکس این موضوع یعنی اگر در این سیستم ها از عایق نامناسب استفاده شود، موجب می شود کیفیت هوای داخلی ساختمان نا مناسب شود. عایق مناسب و خوب برای این سیستم ها باید عایقی باشد که این توانایی را داشته باشد که در مقابل رطوبت مقاوم باشد و همین طور هوایی را وارد ساختمان کند که هیچ گونه گرد و غبار، کپک و فیبر نداشته باشد. این عایقی که بتواند این ویژگی ها را داشته باشد، عایق الاستومری مطلوب است.

توجه داشته باشید که برای عایق کاری لوله های سرد و گرم نیز باید از این نوع عایق  باشد که همه ویژگی های بالا را داشته باشد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر ویژگی های عایق های الاستومری را بخوانید.

اولین هدف این عایق در سیستم های تهویه HVAC ساختمان ها، کارآمد بودن در بخش حرارتی می باشد. توجه داشته باشید که استفاده از عایق نامناسب در سیستم تهویه ساختمان ها باعث می شود که ذرات فیبری و ترکیبات ارگانیک فرار به فضای داخلی ساختمان وارد شوند و کیفیت هوای داخل ساختمان را خراب کنند و هوای نامناسبی برای تنفس ایجاد کنند. بنابرین استفاده از عایق الاستومری در این سیستم ها بسیار حائز اهمیت است.

علاوه بر این مورد عایق های نامناسب می توانند رطوبت و چگالش را به خود جذب کنند که همین امر موجب ایجاد و رشد کپک و قارچ می شود. توجه داشته باشید که بروز هر یک از یک این اتفاقات مستقیما بر روی کیفیت هوای داخل ساختمان اثر مخرب می گذارد.

همانطور که کیفیت هوای داخلی ساختمان ها بسیار مهم است و باید برای بهبود کیفیت آن هر کاری کرد و از عایق های الاستومری استفاده کرد، برای مراکز درمانی مثل بیمارستان ها نیز این مسئله بسیار مهم است. متخصصان و کارشناسان معتقدند که به هیچ وجه نباید مجراهای داکت فیبری شیشه ای در سیستم های تهویه مراکز درمانی استفاده کرد. در این مراکز نیز بهترین مورد همان استفاده از عایق الاستومری می باشد.

عایق های استفاده شده در سیستم های تهویه ساختمان باید چه ویژگی های داشته باشند؟

اول از همه این عایق ها باید غیر ذره ای باشند تا در مدت زمان زیاد موجب بروز مشکلاتی مثل حساسیت در ساکنان ساختمان نشوند.

دومین موردی که برای استفاده از عایق در ساختمان ها حائز اهمیت است، استفاده نکردن از عایق هایی که درجه انتشار پایینی دارند و دارای کمی ترکیبات ارگانیک فرار هستند، می باشد.

عایق استفاده شده برای این کار باید هیچگونه گرد و غبار نداشته باشد و همین طور بتوان آن را به راحتی تمیز کرد.

متریال به کار رفته در عایق الاستومری استقاده شده در سیستم های تهویه ساختمان باید به گونه ای باشد که در مقابل رطوبت مقاوم باشد و همین طور چگالش موجود را کنترل کند.

متریال به کار رفته در عایقی که برای تهویه ساختمان استفاده می شود نباید موجب رشد قارچ و کپک شوند.

بنابراین استفاده از عایق های الاستومری مطلوب با متریال مرغوب  در سیستم تهویه ساختمان که خود همه ی این ویژگی های که در بالا ذکر شد را دارد، بهترین کار برای بهبود هوای داخل ساختمان می باشد و همین طور از بابت کیفیت هوای داخل ساختمان خیالتان راحت می شود.

به نکات زیر را در هنگام انتخاب عایق و روکش مناسب برای عایق کاری لوله ها توجه نمایید:

  • به علت بالا بودن استحکام بالای فولاد گالوانیزه، مقاومت آن نیز در برابر آتش و دمای سطحی پایین بیشتر بوده و به همین علت بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
  • در اکثر محیط‌های خورنده، نظیر محیط عرشه سکوهای نفتی و اسکله ها، آب شورسبب خوردگی می شود. در این محیط ها توصیه میشود از این نوع عایق استفاده شود و برای روکش از فولاد زنگ ناپذیر یا پلی استر تقویت شده با شیشه استفاده شود.
  • استفاده از عایق الاستومری با روکش فولاد زنگ ناپذیر در محیط های قابل اشتغال توصیه میشود.
  • برای از رفع خطر خوردگی گالوانیک ، بهتر است از ترکیبی از فلزات استفاده کنید. که به دلیل پتانسیل الکترو شیمیایی کمتر دچار خوردگی شوند.
  • برای عایق صوتی، نیز میتوانید از عایق های الاستومری استفاده کنید و برای روکش میتوانید از ماده جاذب آلودگی صوتی نظیر فویل پلی اتیلن استفاده کنید.

 

استانداردهای جهانی عایق کاری لوله 

چند نمونه از استاندارد های قابل اجرا به شرح زیر است :

NACE SP0198کنترل خورگی زیر عایق حرارتی
MICAاستانداردهای ملی عایق کاری تجاری و صنعتی
DIN 4140عایق کاری در کارخانه‌های صنعتی و تجهیزات فنی
CINI-Manualعایق برای صنایع

روکش مناسب

از لوله ها باید در برابر بارهای مکانیکی و آلودگی های خورنده و تغییرات آب و هوایی محافظت کرد. با استفاده از عایق الاستومری میتوان بار حاصل از باد، دمای محیط و بارهای عملکرد و دیگر شرایط ناگهانی و خوردندگی را کنترل کرد و آنها را به حداقل رساند.

عایق حرارتی

مزایای عایق حرارتی با عایق های الاستومری برای لوله کشی عبارت است از:

  • صرفه جویی در مصارف و هزینه ها و کاهش تلفات گرمایی
  • کاهش ایجاد گاز دی اکسید کربن و جلوگیری از گرم شدن زمین
  • ممانعت از یخ زدگی و ترکیدگی لوله ها
  • اطمینان از پایداری دما
  • کاهش یافتن آلودگی های صوتی
  • محافظت از افراد در مقابل درجه بالا

اهمیت لوله کشی های صنعتی با عایق الاستومری

بهینه بودن انواع سیستم لوله کشی عوامل اساسی را شامل میشود که عبارت است از:

  • قابل اعتماد و اطمینان بودن در شرایط مختلف کاری
  • قابل کنترل بودن فرآیند
  • بالا بودن راندمان انرژی
  • بهینه سازی ویژه محیط کاری

برای به ثمر رسیدن تمامی موارد بالا عایق حرارتی برای سیستم لوله کشی و عایق کاری لوله نقش بسیار مهمی دارد. در نتیجه عایق های الاستومری بهترین گزینه خواهد بود.

لوله کشی صنعتی با عایق های الاستومری

در اکثر تاسیسات ها همانند تاسیسات پتروشیمی و یا نیروگاه ها، اجزای اصلی تجهیزات همانند، توربین، بویلر، مخازن، برج تقطیر و … را لوله ها به یکدیگر متصل میکنند، که این لوله ها جریان مواد را آسان می کنند. برای اطمینان از صحیح عمل کردن چرخه تمامی فرآیند ها، باید شرایط سیال داخل لوله ها نظیر دما و فشار، ثابت و مشخص بماند. به همین جهت ساختار لوله ها باید صحیح باشند و باید به درستی نصب شوند و علاوه بر آن  لوله ها باید به صحت و با کیفیت ترین عایق، مانند عایق الاستومری عایق کاری شوند. زیرا اطمینان حاصل پیدا کردن از صرفه جویی و هدر رفتن گرما راهی برای تضمین بهره وری از حداکثر انرژی چرخه است.

عایق کاری لوله با عایق های الاستومری

امروزه یکی از دغدغه های اصلی بشر با وجود افزایش جمعیت، صرفه جویی در مصرف آب و انرژی است. از این رو عایق کردن لوله ها از اهمیت بالایی برخوردار است. با عایق کاری با کیفیت در لوله های گرم و سرد میتوان در دراز مدت از صرف هزینه های گزاف کاست. عایق کاری در لوله های سرد نیز از یخ زدن لوله ممانعت به عمل می آورد. به همین جهت در این مقاله به اهمیت عایق کاری لوله ها و انواع لوله کشی صنعتی و استاندارد های عایق کاری لوله به صورت مختصر میپردازیم.

یکی دیگر از دلایل اینکه عایق های الاستومری زود محبوبیت یافت این است که در تمامی شکل ها قابل دسترسی است. عایق الاستومری در اشکال گوناگونی مثل توپ ها، ورقه ها و لوله ها موجود می باشند و می توان متناسب با نیاز هر شکلی که می خواهید را سفارش دهید. همین امر موجب شده است که در لوله کشی سرمایشی و گرمایشی کاربرد خوبی داشته باشند و مورد استفاده همگان قرار گیرند.

همانطور که از ویژگی هایی که در بالا ذکر کردیم، عایق های الاستومری برای مصرف کننده ها نسبت به سایر موارد یک گزینه بسیار مطلوب می باشد زیرا که این امکان را دارد که به شکل پایا به8 سطوح مختلف متصل شود.

دانستنیهای عایق الاستومری (الاستومریک)

عایق های الاستومری در سال 1950 توسعه یافت. یکی از مواردی که موجب شد تحول صنعتی مهمی ایجاد شود، معرفی این عایق و دیگر مواد پلیمری بود. این تحول عظیم در به کارگیری مواد طبیعی مثل چوب پنبه و به استفاده از مواد صنعتی و شیمیایی ایجاد شده است. نکته خیلی جالبی که درباره این نوع عایق وجود دارد این است که  محبوبیت آن به سرعت افزایش یافت زیرا که خیلی از نیاز های ضروری را مثل جلوگیری از نفوذ بخار آب و همین طور جلوگیری از انتقال رطوبت را دارد.

یکی از دیگر ویژگی های قابل ذکر عایق های الاستومری این است که در مقابل نفوذ بخار آب، بسیار مقاوم بوده است. به همین خاطر است که عایق های الاستومری یک انتخاب بسیار مطلوب و متراکم بر روی تاسیسات می باشد.

بعد از اینکه ضخامت مقدار عایق الاستومری مورد نیاز محاسبه شد برای اینکه از به هدر رفتن انرژی جلوگیری شود، این امکان را دارید که از نوع خاصی از این نوع عایق استفاده کنید. بنابراین با توجه به این ویژگی هایی که برای شما شرح دادیم شما می توانید خیلی راحت عایق مورد نیاز خود را تهیه کنید.

عایق کتانی

یکی دیگر از مدل های عایق حرارتی، عایق کتانی می باشد. این نوع عایق حرارتی به وسیله کتان و سایر فیبر های طبیعی تولید شده است. البته ناگفته نماند که این نوع عایق خیلی متدوال نیست.

عایق الاستومری ( الاستومریک)

یکی دیگراز نوع های عایق حرارتی، عایق  های الاستومری می باشد. این نوع عایق از ماده عایق کاری حرارتی پلاستیکی سلولی بر اساس پلمیرهای وینیل كلرايد منبسط شده ساخته شده است. نکته ای که درباره این عایق های الاستومری وجود دارد این است که ساختار آنها کاملا سلول بسته می باشد. یکی از ویژگی های مهم و حائز اهمیتی که این نوع عایق دارد این است که در برار رطوبت، مقاومت بالایی دارد.

یکی دیگر از ویژگی های عایق های الاستومری به دلیل ساختار حفره ای که شامل میلیونها دیواره ریز می باشد، این است که از ورود و خروج مایعات کاملا جلوگیری می کند. این ویژگی منحصر به فرد عایق های الاستومری نه تنها باعث می شود خطرات ناشی از کپک به حداقل برسند، بلکه موجب می شود عملکرد دمایی دراز مدت و پایداری ایجاد شود.

انواع عایق های حرارتی کدام اند؟

همانطور که در مطلب قبل گفتیم، انواع عایق حرارتی خود به چند دسته تقسیم می شوند. انواع تقسیم بندی های عایق حرارتی به صورت زیر می باشد:

عایق های الیاف معدنی

عایق های طبیعی

عایق کتانی

عایق الاستومری ( الاستومریک)

در مطلب قبل شما را با عایق های الیاف معدنی آشنا کردیم، به همین خاطر در این مطلب قصد داریم شما را با دیگر نوع های عایق حرارتی آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

عایق های طبیعی

عایق های طبیعی از سلولز ساخته می شوند. این عایق های سلولزی از محصولات کاغذی، مخصوصا از روزنامه های بازیافتی تهیه می شوند. توجه داشته باشید که این نوع از عایق حرارتی به شکل فله ای موجود است. سلولز دارای ظرفیت خوبی برای دمیده شدن به درون منافظ دیوار ها مخصوصا سقف های شیروانی می باشد.

چگونگی تقسیم بندی انواع عایق های حرارتی

در رابطه با عایق ها تقسیم بندی های گوناگونی وجود دارد که هر کدام یک معنای منحصر به فردی دارند. توجه داشته باشید که این تقسیم بندی ها طبق شکل و ساختار مولوکولی، جنس، منشاء پیدایش، طریقه نصب و … می باشد. در این مطلب قصد داریم شما را با تقسیم بندی انواع عایق های حرارتی مثل عایق الاستومری نیز طبق منشاء پیدایش آنها اشاره کنیم، پس با ما همراه باشید. شما می توانید از عایق های الاستومری پافلکس برای موارد مورد نظر استفاده کنید.

انواع تقسیم بندی های عایق حرارتی به صورت زیر می باشد:

عایق های الیاف معدنی

عایق های طبیعی

عایق کتانی

عایق الاستومری ( الاستومریک)

عایق های الیاف معدنی

3 مدل رایج الیاف معدنی، عبارت اند از:

پشم شیشه یکی از مدل های رایج الیاف معدنی می باشد که از شیشه تهیه شده است و از رایج ترین و قدیمی ترین عایق های بازار می باشد.

پشم سنگ یکی دیگر از مدل های رایج الیاف معدنی می باشد که از بازالت که یک نوع سنگ آذرین تهیه شده است.

پشم سرباره یکی دیگر از مدل های رایج الیاف معدنی می باشد که از تفاله سرباره کوره ذوب آهن تهیه شده است.

یکی دیگر از مواردی که میزان مطلوب بودن عایق الاستومری حرارتی را بیشتر می کند، خصوصیات گرمایی، شیمیایی و مکانیکی عایق ها می باشد. یکی از اختراعات مهم و حائز اهمیت در صنعت ساختمان، تولید این نوع عایق ها می باشد که همه ی موارد های مربوط به سلامت و استاندارد های مرغوبیت را یکجا دارد. بنابراین حتما در صنعت ساختمانی از عایق های الاستومری پافلکس استفاده کنید تا ساختمانی بهتر داشته باشید.

انواع روش عایق کاری و عایق الاستومری

همانطور که گفته شد عایق کاری حرارتی که برای ساختمان ها به کار گرفته می شود، برای کاهش هدر رفتن انرژی استفاده می شود. عایق کاری به سه روش دسته بندی می شود که در ادامه مطلب آن ها را برای شما نام میبریم.

بهتر است بدانید که در ساختمان ها موردی که بیشترین کاربرد را دارد و از آن استفاده می شود، عایق های الاستومری حرارتی-برودتی می باشد. عایق های الاستومری نیز به همین منظور تولید می شود. شما می توانید با به کارگیری این نوع عایق انتقال حرارت را به صفر برسانید.

خصوصیات عایق الاستومری حرارتی

یکی از مهمترین ویژگی ها و خاصیت های عایق های الاستومری حرارتی این است که آنها مقاومت حرارتی بالایی دارند. علاوه بر این ویژگی، خاصیت های دیگری نیز وجود دارد که استفاده از این نوع عایق را مطلوب می سازد. یکی دیگر از ویژگی های این نوع عایق حرارتی این است که پایداری بالایی دارد. از دیگر ویژگی های آن می توان به دانسیته، قیمت مناسب و آثار عایق بر سلامتی و محیط زیست انسان ها اشاره کرد. یکی دیگر از ویژگی های عایق های الاستومری که در برابر حریق مقاومش می کند این است که مقدار متصاعد شدن مواد سمی در شرایط گوناگون مثل رخ دادن حریق می باشد.

تعریف عایق و آشنایی با انواع آن

در اصل به صورت کلی منظور از عایق این است که جریان انرژی یا برخی از مواد را در قسمتی که مد نظر است کنترل شود و از نفوظ به آن قسمت جلوگیری شود. بنابراین وظیفه عایق این است که اجازه خروج و نفوذ به قسمتی که مد نظر است، را ندهد. البته بهتر است بدانید که کار اصلی عایق کاری کاهش نرخ انتقال حرارت می باشد. در ادامه این مطلب شما را با عایق های الاستومری و انواع آن آشنا خواهیم کرد.

عایق ها چون وظیفه ی اصلی اشان کم کردن انتقال حرارت می باشد، بایستی خواص بسیار مطلوبی داشته باشند. عایق ها بایستی دارای ویژگی هایی برای کاهش نرخ انتقال حرارت به صورت هدایت، تابش و همرفت و تابش داشته باشند. عایق ها به لحاظ کاربردی به 5 دسته تقسیم می شوند. این 5 دسته عبارتند از: عایق الاستومری حرارتی، رطوبتی، برودتی، عایق ضد حریق، عایق های صوتی و عایق های الکتریکی.



انواع عایق‌های رولی یا ورقه‌ایانواع عایق‌های رولی یا ورقه‌ای

این عایق در ضخامت‌های مختلف و با در نظ‌ر‌گرفتن مکان و شرایط آب و هوایی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عایق به دلیل نصب آسان، قابلیت استفاده در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان را دارد و به دلیل ویژگی‌های خاص و منحصر‌به‌ فردی که دارد در مقایسه با عایق‌های قدیمی مانند پشم شیشه، در موارد بیشتری قابل استفاده می با‌شد.

این عایق در انواع مختلفی مانند: عایق های الاستومری رولی ساده، رولی پشت چسبدار، عایق رولی با روکش آلومینیوم، عایق رولی شانه تخم‌مرغی و عایق پروتکت بلک در بازار تولید و عرضه می‌گردد.

عایق الاستومری  لوله ای

عایق های حرارتی الاستومری   لوله ای  به صورت شاخه های 2 متری از سایز 6mmالی 114mm درضخامتهای ،9،13،19،25  تولید می شوند این عایق ها به دلیل ضریب هدایت گرمایی پایینی که دارند جهت عایقکاری لوله ها در سیستم های سرمایشی و گرمایشی در فضاهای بسته استفاده می شود.عایق های لوله ای مطابق با استانداردهای محیط زیست می باشد و از زنگ زدگی لوله های فلزی جلوگیری میکند.

عایق حرارتی الاستومری رولی با روکش آلومینیومی

در محیط های باز به دلیل مقاومت در برابر اشعه U.V  عایق های حرارتی الاستومری رولی  توسط آلومینیوم های ساده و یا مسلح شده با نخ فایبرگلاس با ضخامت های 90 میکرون الی 400 میکرون متناسب با نیاز مشتری روکش می شوند.نخ فایبرگلاس باعث استحکام بیش تر عایق الاستومری می شود و از پارگی جلوگیری می کند.

عایق‌ الاستومری بدون روکش را، تنها می‌توان در محیط‌های داخلی ساختمان استفاده کرد. اما برای فضاهای خارجی توصیه می‌شود حتما ار عایق‌های رولی روکشدار استفاده شود. عایق رولی با روکش آلومینیوم، در برابر ضربه و شرایط جوی مقاوم است. از این عایق در ایزوله‌سازی مخازن، لوله‌های گرم و سرد، سیستم‌های گرمایشی و تبرید استفاده می‌شود.

عایق‌ الاستومری به دو صورت ساده و پشت چسبدار در عرض‌های ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰میلی‌متر و ضخامت‌های ۶-۹-۱۳-۱۹-۲۵-۳۲ و۵۰ عرضه می‌گردد.

عایق های حرارتی الاستومری لوله ای با روکش آلومینیوم

در محیط های باز به دلیل مقاومت در برابر اشعه U.V  عایق های حرارتی الاستومری لوله ای توسط روکش های آلومینیوم به صورت ساده یا مسلح شده با نخ فایبرگلاس با ضخامت های 130 میکرون الی 400 میکرون متناسب با نیاز مشتری روکش می شوند وجود نخ فایبرگلاس باعث استحکام بیشتر می شود وازپارگی جلوگیری  می کند.

عایق های الاستومری چسبدار

این عایق در دو نوع ساده و مشبک تولید میشود:

ساده: نوع ساده‌ی آن عایقی سبک است که از نظر انتقال حرارت ضریب پایینی دارد. این عایق الاستومری در مقابل جذب رطوبت و نفوذ هوا بسیار مقاوم بوده و باعث ایجاد هیچ‌گونه حساسیتی نمی‌شود. این عایق به دلیل چسبی که در پشت آن وجود دارد، باعث سرعت بخشیدن در کارها شده و در مقایسه با عایق‌های قدیمی، به زمان کمتری برای نصب نیاز دارد.

مشبک: در پروژه‌های صنعتی و ساختمانی، به منظور سرعت بخشیدن به عملیات نصب، از عایق های الاستومری رولی پشت چسبدار نخدار استفاده می‌کنند. در قسمت پشت این عایق لایه ای از چسب مشبک نخدار وجود دارد که پس از جدا کردن این لایه، عایق را به قست مورد نظر می‌چسبانیم. استفاده از این عایق علاوه بر سادگی در نصب، با صرفه‌جویی در هزینه، زمان و نیروی انسانی گزینه‌ی مطلوبی به نظر می‌رسد.

چسب مایع

نصب عایق الاستومری  به وسیله ی چسب مخصوصی که با فرمول خاص و صرفا جهت این عایق ها ساخته شده است انجام می شود و در برابر تنش های حرارتی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد و به دلیل مقاومتی که در برابر نفوذ رطوبت وبخار آب از خود نشان می دهد به عنوان یک چسبنده قوی در دما های بالا و در محیط های باز(زیر برف وباران) مورد استفاده قرار می گیرد و در قوطی های 3/2Kg،1Kg و14Kg عرضه می گردد.

درزگیر عایقی و نوار درزگیر  آلومینیومی

این نوع درزگیر از جنس خود عایق می باشد و جهت پوشش محل اتصال عایق های الاستومری ، با توجه به نیاز مشتری در ضخامت ها و عرض های مختلف قابل عرضه می باشد این نوارها سطوح کاملا ضد نشت ایجاد می کنند و باعث استحکام بخشیدن به عایق الاستومری می شود

نوار درزگیر آلومینیمی در دو نوع ساده ومسلح قابل عرضه می باشد که نوع مسلح آن ازجنس فایبرگلاس بوده ودارای استحکام بالاتری است و برای درزگیری کانال ها و عایق های با روکش آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد.

برای دیدن درزگیرهای عایقی و آلومینیومی کلیک کنید.

مقالات مرتبط

error: این محتوا حق کپی رایت دارد